Problem z xp home sp2


(Lukaszm Zdw) #1

hejka mam problem ze starym kompem wlanczam go dzis a tam podczas logowania do systemu wyskakuje okienko w ktorym nic nie pisze jedyny sposob zalogowania sie to przez tryb awaryjny;/ posiadam na nim win xp home sp2 probowalem przywracania systemu ale nie pomoglo;/ a oto zrobilem fotke jakbys ktos chcial zobaczyc jak to wyglada

http://img380.imageshack.us/my.php?imag ... ie33xn.jpg


(Micromac) #2

No skoro mozesz wejsc do trybu awaryjnego to zobacz w Przegladzie Zdarzen co pisze.

No i napisz co robiles na komputerze zanim sie to stalo.


(Asterisk) #3

Napisz to jeszcze raz - po polsku :stuck_out_tongue:


(Lukaszm Zdw) #4

Ostatnim razem kiedy korzystalem z tego komputera to przenosilem dyplomy z dysku przenośnego na dysk twardy

asterisk teraz dobrze?


(El Presidento) #5

Wygląda mi to na uszkodzony system, przerabiałem juz kiedyś podobny problem ale niestety nie widze komunikatu jaki się wyświetla.

Uruchamiasz Konsole Odzyskiwania :

Ustawiasz bootowanie w BIOS-ie z płyty CD.

Wkłądasz do napędu płytę XP.

Bootujesz z niej system, az zobaczyśc ekran instalacji.

Będziesz miał tam 3 opcje do wyboru, klikasz napraw bierzącą instalację (w tym celu naciskasz klawisz R ).

Następnie logujesz się do swojej instalaci, zapewne masz jeden system więc klikasz 1 , pózniej wpisujesz hasło administratora(jeśli nie masz klikasz poprostu Enter )

I wpisujesz komende chkdsk /r i czekasz…

Po zakonczeniu skanowania (potrwa to chwilę) wpisujesz exit i naciskasz Enter.

Pózniej zmieniasz botowanie w systemie tak jak było i uruchamiasz


(Lukaszm Zdw) #6

w komunikacie sie nic nie wyswietla w podgladzie zdaren nic nie znalazlem :frowning:

2 post:)

hm chyba wiem co jest … przed chwilka przywrocilem system do ostatniej daty jaka byla mozliwa uruchamiam go a tam kaze go aktywowac czyzby microsoft az tak utrudnial? system sam sie wylogowywuje jesli nie dokonam aktywacji

Złączono Posta : 10 Marzec 2006, 23:06:50

a jednak to nie chodzi o aktywowanie produktu;/ gdy probuje uruchomic tryb awaryjny z obsluga sieci wyskakuje to samo co podczas normalnego logowania :frowning: