Witam, mam problem z youtube gdy chce obejrzeć jakiś film w jakości wyższej niż 720p to mimo że film buforuje się i ma prawie 1/3 nadbiegu filmu to i tak się przycina. A gdy otworzę jakiś inny film z stron typu cda,player,ipla itp to nie ma tego problemu ;o.
Ogólnie to problem może też po części wynikać ze specyfikacji, 3 rdzeniowy Phenom i 3 GB RAM są raczej skromnym zestawem. Na 100% pomoże też nie otwieranie dodatkowych okien/aplikacji w tle.
PS. i Zrób porządek z dyskami, dysk C z 3 GB wolnego miejsca na 30 przydzielonych? Dodaj tam z 5 jeszcze minimum na plik wymiany etc.
Miejsce było tylko syf na pulpicie juz prawie 11gb wolnego takze spokojnie ;). Do oglądania taki sprzęt nie wystarczy gdzie jak ten pc służył do grania to bf3 na wysokich i stałe 60fps a w bf4 40fps na niskich to źle?
Zaktualizuj Internet Explorer. Wiem, że nie jest to Twoja podstawowa przeglądarka, ale aktualizacja jest wymagana ze względu na zabezpieczenia IE11 Windows 7 SP1 x86
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. z D:\Skany\FRST fixlist.txt (4,4 KB) “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Cieszę się. Chodzi o to, że nie każda przeglądarka dobrze współpracuje z kartą graficzną. Kiedy masz włączone przyspieszenie sprzętowe za generowanie stron www część odpowiedzialności spada na procesor graficzny odciążając CPU. Nie zawsze niestety to dobrze działa ponieważ może dojść do sytuacji w której rozwiązania w przeglądarce nie będę kompatybilne z tymi które w prowadził producent w sowim sterowniku karty. Może to powodować spadek wydajności w przeglądarce (jak w twoim wypadku), nieuzasadnione duże użycie zasobów systemowych lub nawet zawieszenia komputera. Ja na laptopie który jeszcze miesiąc temu posiadł procesor najnowszej generacji nie mogłem w ogóle w 1080p oglądać filmów na YT gdy miałem włączone przyspieszenie sprzętowe. Mój producent karty (AMD) doskonale wie o tym problemie i od kilku miesięcy stara się go rozwiązać w swoich sterownikach ale niestety na razie mu się to nie udaje. Dlatego podobnie jak w twoim przypadku u mnie jedynym rozwiązaniem okazało się powyłączać przyspieszenie sprzętowe w przeglądarkach. Wtedy płynnie zaczęły działać nawet filmy w 8k.