Problem z zacinającą się klawiaturą

Więc tak… kupiłem kilka dni temu używanego kompa (allegro) Fujitsu Siemens z raczej starą płytą główną (musiałem kupować przejściówkę żebym mógł podłączyć klawiaturę pod USB, bo tego “normalnego” wejścia pod klawiaturę nie było). Ale do rzeczy… grając np. w cs’a, powinno być tak, że trzymam W i idę i idę dopóki nie puszczę właśnie tego przycisku. U mnie jest tak, że trzymam to W i koleś idzie, ale nie dopóki nie puszczę, tylko dopóki nie wcisnę obojętnie jakiego innego przycisku. Dla przykładu, idę i chcę namalować spraya… po wciśnięciu T postać zatrzymuję się i muszę od nowa “ruszać”, tzn. muszę jeszcze raz wcisnąć W żeby iść. Tak samo jak trzymam W, za chwilę wciskam również A, i gdy już puszczę to A (trzymając cały czas W), postać się zatrzymuje, mimo że ja to W trzymam. Może to się wydawać błahym problemem, ale nie da się grać, po prostu nie ma takiej możliwości.

Przypomnę, że klawiatura jest podłączona pod USB. Ten problem występuje w każdej innej grze.

Gdyby były potrzebne:

Procesor: Intel Celeron D 3,3Ghz

Karta graficzna: Intel GMA 3300 256mb

Pamięć: 1gb

Liczę na szybką pomoc…

Każda współczesna płyta główna ma wejście na klawiaturę.

Są dwa rodzaje podłączenia klawiatury:przez USB lub przez PS/2.

Jeżeli klawiatura ma wtyczkę USB to pasuje do każdego komputera i nie trzeba żadnych przejściówek.

Aha. I to rozwiązuje mój problem? Chyba nie. Klawiatura ma wejście PS/2 ale nie ma tego w komputerze, jest tylko USB, więc musiałem kupić przejściówkę.

W Windowsie też tak jest? Może masz jakąś przejściówkę walniętą… Pożycz od kogoś inną, albo normalną klawiaturę na USB.

Do zamknięcia, problem rozwiązany.