Problem z zacinaniem się filmików

Sprawa wygląda tak podczas oglądania filmików nie ważne czy to na chromie czy operze film odtwarza niby normalnie ale podczas oglądania filmik zaczyna lekko klatkować i nie wiem czym jest to spowodowane przy czym jak ruszę myszką po chwili działa normalnie
(gry typu wiedźmin3 nie zacinają się)

Sprzęt:
GTX 760
Intel i3-4130
8GB ramu

Z góry dziękuje

Jakie filmy zacinają się - flashowe, czy html5 na YT?
To wygląda na zapchane bufory przeglądarek.
A RAM, to jedno, ale przeglądarki potrzebują nieco stronicowania, - wystarczy 1024 MB rozmiar początkowy i dokładnie tyle samo rozmiar maksymalny.
Może być też zjawisko zapychania pamięci, gdy ustawione jest na rozmiar kontrolowany przez system. Przy tym RAMie windows może pokazać podczas filmu rozmiar 17GB, a zużycie stronicowania np 7.5GB. Czyli pokazują się niekontrolowane wycieki pamięci spowodowane przez kontenery pluginów.
Napisz coś więcej, o procesach w chwili odtwarzania - choćby.

Zacinają się wszystkie filmy dodam też że gdy zacina się film to karta graficzna słychać jakby działała na pełnych obrotach i po tym ruszeniu myszką wraca do normy

Otwórz menadżer zadań, uruchom film i obserwuj procesy. Coś musi się zmieniać w chwili, gdy jesteś zmuszony poruszyć myszką.

Według mnie ktoś Ci zainstalował koparkę bitcoinów lub innej waluty bez twojej wiedzy. Koparka uruchamia się gdy wyczuje bezczynność użytkownika. Wtedy zaczyna zarzynać kartę graficzną i procesor. Dlatego filmy kratkują. Przeskanuj programem antywirusowym.
Ewentualnie inny proces uruchamia się po wykryciu bezczynności.
https://zaufanatrzeciastrona.pl/post/uwaga-najnowszy-utorrent-moze-ci-zainstalowac-kopalnie-bitcoinow/

Dzięki wielkie przeskanowałem komputer było sporo wirusów ael wszystko już śmiga
Wielkie dzięki