Problem z zainstalowaniem forum


(Pol1982) #1

mecze sie i mecze i nie moge zainstalowac forum na serwerze :confused:

jestem w panelu instalacji i nie wiem w czym jest problem wywala mi komunikat

"phpBB : Critical Error

Could not connect to the database "

nie wiem czemu

w polach

Nazwa Bazy Danych i U┼╝ytkownik Bazy Danych wpisuje swoj login do servera na ktorym instaluje forum

czekam na help...

z gory thx


(Paweł) #2

tu masz wszystko jak zainstalowa─ç forum http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=20820


(lazikar) #3

pol na jakim serwerze instalujesz??


(Pol1982) #4

no wiem ale to mi akurat w niczym nie pomaga


(m89) #5

hehe mi te┼╝ na niekt├│rych serwerach tak pisze np. na darmoland.pl


(Kiepas) #6

jak sobie nie poradzisz napisz do mnie na GG: 2121212


(lazikar) #7

Hmmm

Podasz serwer czy nie????

Na 100% podajesz dobre dane???


(Pol1982) #8

hosting mam z zigzag http://www2.zigzag.pl/

i wlasnie nie wiem czy podaje dobre dane tzn:

Server Bazy Danych / DSN: localhost

Nazwa Bazy Danych: login do serva - chyba tu tkwi problem bo na lucos dodaje sie np _uk_db czy jakos tak a ja nie wiem co tu trzeba napisac

U┼╝ytkownik Bazy Danych: login


(lazikar) #9

Mysl─Ö ┼╝e problem tkwi w┼éa┼Ťnie w nazwie bazy. Zaloguj si─Ö na stronie i poszukaj tej nazwy. :slight_smile:


(Kiepas) #10

czy masz na tym serwie cpanel lub direct admina? musisz stworzy─ç now─ů bazy mysql chyba ze nie ma takiej opcji


(Skip6) #11

Lazikar ma racje to jest nie poprawna nazwa bazy tez takie cos miałem jak się pomyliłem przy instalacji własnego forum :smiley:


(Pol1982) #12

wiem tylko kruca w jaki sposob ustalic poprawna nazwe bazy danych?


(lazikar) #13

Zapewne jest podana po zalogowaniu si─Ö do samej bazy na stronie.