Problem z zainstalowaniem polskiej visty

Robiłem dziś formata i od nowa chcę wgrać vistę (business) jednak udaje mi się zainstalować tylko angielską ( a na pewno mam też polską bo przed formatem miałem po polsku ale już nie pamietam jak) Mam takie płytki

• Operating system DVD Windows vista Business service pack 1 DVD 1 of 2 English ( zainstalowałem ją dziś , przy instalacji jest do wyboru tylko język angielski , choć czas i klawiaturę mogę ustawić na polską)

-Operating System DVD , Multiple Language Pack , DVD 2 of 2 (Chyba tu powinna być polska vista ale nie wiem jak to zainstalować bo nie bootuje tak jak angielska ,a nie mogę nic z tym zrobić w viscie)

-Płytę HP Restore Plus! (Start with this DVD for restore) Hp dx7400 multilingual , version 2.1 (Chyba do odzyskania systemu , było potrzebne do potwierdzenia że to mam przy instalacji angielskiej visty)

• stery do monitora i trial office 2007

Mam nadzieję że mi pomozecie.

uruchom normalnie system, włóż płytkę z “Operating System DVD , Multiple Language Pack , DVD 2 of 2” i odszukaj plik instalacyjny z językiem polskim i go zainstaluj,

BTW: wiem że mogą być problemy z tym czy legalnie tak może robić… ale przy pierwszym uruchomieniu akceptował wersje jezykową polską i z takiej musi korzystać wiem że w tej wersji językowej MS nie przewiduje zmian językowych, ale jeśli sam producent udostępnia takowy nośnik to wszystko jest jak najbardziej legalne.

Na tej płytce są same pliki z dziwnymi nazwami i dziwnymi rozszerzeniami (cpq tag flg itp.)

pliki od spolszczeń jak się nie mylę mają rozszerzenie *.cab

Zawsze możesz sobie zainstalować spolszczenie z Windows Update :wink:

W tej wersji nie ma spolszczenia w Windows Upadate.

Jest tylko w Ultimate

W Enterprise też :wink: