Problem z zakładaniem folderów i inne

Po aktualizacji oraz cofnięcia owej mam różne problemy.

Np kiedy zakładam nowy folder gdzie programowo nadany ma tytuł"Nowy folder" robię enter i folder jest założony i do użytku.

Jeśli jednak przy założeniu lub zaraz potem chce zmienić mu nazwę komputer się namyśla przez około 30 sekund zanim dokona zmiany.

Usunięcie pustego folderu też trwa np. 1 minutę.

Z przesyłaniem danych z miejsca na miejsce też jest podobny problem.

Co mogło się stać?

Naprawa rejestrów i kluczy nic nie daje.

Pomocne może być również Przywracanie Systemu. Wybierz punkt przywracania który został utworzony zanim zainstalowała się owa felerna aktualizacja.

Już wcześniej to zastosowałem i nic.

Coś się pokiełbasiło. Trzeba mieć świadomość że nawet przywracanie systemu nie działa idealnie.

Możliwe że polecenie sfc /scannow coś pomoże ale z pewnych względów (o których nie chcę się rozpisywać) na razie go nie stosuję.

Rozumiem, że pliki systemowe dłubane przez jakiś crack do Windowsa :stuck_out_tongue:

Tak się składa że od wielu lat stosuje oryginalne systemy.

Powód jest całkiem inny.

Na komputerze są zainstalowane oryginały oprogramowania warte 8 000 - 10 000 zł i córka robi na nich ważne projekty graficzne więc nie chcę narażać komputer na całkowicie padnięcie.

Nie wiem po co się tłumacze ale muszę skoro zarzuca mi się przestępstwo.

Spokojnie, przecież Cię nie oskarżam. Nie moja sprawa przecież. Jeśli uraziłem to przepraszam. W najmniejszym stopniu nie miałem takiego zamiaru.

Co do problemu. Zanim zaczniesz działać proponuję zrobć kompletny backup partycji C, i dopiero dłubać w Windowsie. Szkoda by było stawiać system od nowa, no i szkoda byłoby tych programów.