Mam pewien problem a mianowicie zakupiłem nową płytę główna Gigabyte ga-K8NSC i nowy procesor AMD Athlon 64 3200+ s939. Kupiłem też nowe chłodzenie Zalmana.Mam też nowe pamieci 2x 512Mb.Karta graficzna też jest nowa ale jest słabsza ponieważ niemałem funduszy na lepszą jest to geforce 2mx.
Zasilacz jest nowy ale chyba jego najbardziej podejżewam jest to firma Procomp 450W. I problem jest w tym ze podpinam podzespoły wszystko jest ok ale nie chce mi sie uruchomic komputer. Poprostu nic nie odpala niedziala tak jakbym prądu niemiał. Proszę bardzo o pomoc poniewaz już dosyć duzo zainwestowałem w komputer i on dalej niedziała co mam robić :o
bez przesady komp na pewno mu się nie skopcił, skoro nawet nie było ani jednego rozruchu (zakręcenia wiatrakami itp.). co nie zmienia faktu iż owy zasilacz nadaje się do spożytkowania jako oburęczny oręż stosowany przeciwko wrogom :P.
Dziękuje za rade teraz jade na obóz i tam napewno kupie porządny zasilacz np tagan itd :mrgreen:
Złączono Posta: 01.08.2007 (Sro) 9:55
Ale mam pewien problem bo jednak niemam zaduzo funduszy na nowy zasilacz aa tagan jest w cenach 300zl. Może ktos mi doradzi jaką firmę zasilacza mógłbym kupić do 200zł i minimum 400w ponieważ mam obudowe która posiada duzo wiatraków.???
Złączono Posta: 17.08.2007 (Pią) 17:32
Witam ponownie próbowałem sprawdzić zasilacz i zrobiłem to w taki sposób że swój stary sprzęt czyli : Płyta gł. Gigabyte socket 478 Procesor intel celeron karta graficzna geforce 2mx i 512Mb. Zasilacz procomp 450W podpiołem ten zasilacz na starym sprzęcie i wszystko gra natomiast podpiołem na nowym czyli sprzęt powyżej i komp niechce sie uruchomić. Niewiem z czym jest problem. Prosze o Pomoc ??? :o
Złączono Posta: 17.08.2007 (Pią) 23:17
Witam już wiem w czym problem wszystko gra tylko coś było z kartą graficzną włożyłem inna i wszystko jest ok. Dziękuje i pozdrawiam