Problem z zalogowaniem do Spotify

Hejka!
Mam poważny problem: otóż przez przypadek rozłączyłen konto Spotify od FB i teraz nie mogę się zalogować! Poza tym w parametrach konta widniał dziwny adres E-mail. Nie był to mój adres, tylko “islamzer…@cośtam.coś” Rany boskie. Ja płace za to Spotify i co teraz?? Jak dostać się do konta? Na Facebooku w zakładce “Aplikacje” niby mam Spotify połączone z kontem na FB a i tak nie mogę się zalogować!

Przepraszam za ew. błędy stylistyczne, ale jestem zdenerwowany.
Ktoś coś??

Pisać do supportu Spotify?

Może w dziale pomocy technicznej znajdziesz formularz kontaktowy pasujący do twojego problemu.

https://support.spotify.com/contact-spotify-anonymous/ - jakiś ogólny.
Polonizacja - https://support.spotify.com/pl/contact-spotify-anonymous/

Chyba mnie uratował… Linux :slight_smile: Obok Windowsa mam zainstalowane jeszcze Ubuntu i tam byłem zalogowany do Spotify, więc połączyłem konto z FB z powrotem i jest git :smiley:

Tylko zastanawia mnie ten dziwny adres E-Mail: islamzer123@vps30.com

Wygląda na skuteczną próbę przejęcia konta.

Zmień hasło.

Nie mogę tego zrobić, bo stare nie pasuje. Czyli ktoś przejął konto!?

Pisać do Spotify? Tylko będę musiał im dać znać, aby nie pisali na ten dziwny adres, tylko na mój.

Na to wygląda.

Pisać do Spotify? Tylko będę musiał im dać znać, aby nie pisali na ten dziwny adres, tylko na mój

Pisz, nie czekaj. Jeśli masz podpiętą kartę kredytową/debetową, to do czasu wyjaśnienia sprawy odepnij ją od konta.

Ani w Spotify, ani w TIDAL nie widziałem opcji odpięcia karty. Jedynie zmiana konta z Premium na free w spotify odpina kartę.

OK, wczoraj napisałem do supportu. Zablokowali mi na czas rozwiązania sprawy dostęp do konta, musiałem udowodnić im, że to ja wysyłając wyciąg z płatności i zresetowali mi adres E-mail. Później musiałem zmienić hasło i ponownie połączyć konto Spotify z FB, bo mi odłączyli. Po tym wszystkim jest git. Wszystko działa i jest jak należy.

Ja płacę za Spotify poprzez DotPay.

Widzę, że wyciek danych ze Spotify musiał być większy niż tylko to co pojawiło się na wklejce.
Ktoś sobie udostepnia loginy/e-mail i hasła do przejętych kont w darkwebie.
Zmieniają adres e-mail na utworzony w usłudze trialowej VPS najczęściej.

Jak ktoś nie zmieniał jeszcze haseł, które używał w Spotify to niech to zrobi zwracając uwagę na e-mail, czy nie jest zmieniony.

No ja miałem vps30.com domenę.