Witam wszystkich magików. Jeśli ktoś odczaruje mój problem to będe bardzo wdzięczny. Używam pakietu Windows Live Essential 2012 w którego skład wchodzi Poczta Windows Live. Jako system antywirusowy mam Nortona Internet Security 2013. Problem polega na tym, że gdy jest włączona zapora w nortonie, wówczas nie działa synchronizacja z kontem Windows Live. Otrzymuję komunikat błędu https://skydrive.live.com/#cid=BF8DE63BA647ED68&id=BF8DE63BA647ED68%211590 Gdy wyłączam Firewalla, wszystko chodzi elegancko. Z tego co dłubałem w konfiguracji firewalla, to wlmail.exe ma regułę, która zezwala na połączenia w każdym kierunku i na każdym porcie, jest jeszcze kilka innych programów .exe związanych z Windows Live, kóre również mają pozwolenie na łączenie się z internetem. Dodam, że reguły te tworzą się automatycznie. Nic nie dodawałem od siebie. Więc czy mógłby ktoś mnie oświecić i powiedzieć ■■■ is going on ? Miałem ten sam problem na BitDefenderze 2013, więc przesiadłem się na Nortona ale problem nadal występuję. Proszę o poradę
– Dodane 14.10.2012 (N) 15:00 –
EDIT: Nie wierzę, że nikt nie używa Nortona i Poczty Windows Live …