Każdy typ laptopa powinien pracować na oryginalnym zasilaczu z dostoswanym dla niego wejściem,napięciem i amperażem.Nie wiem czy Twój jest oryginalny ,czy no name.Wiele wtyczek ma podobne wymiary,ale nie identyczne.Może też być uszkodzone wejście.Radzę zmienić zasilacz póki nie spowoduje poważnych uszkodzeń.Żadnych “uniwersalnych” podróbek.Przykłady http://allegro.pl/listing.php/search?ch … al=7&pay=0
A jak sprawdzić czy gniazdo nie ma zwarcia ? jakie są tego objawy ? Bo teraz na tym lapku siedze ale jak lekko posune kabelek w górę to tak jakbym na chwilę go odłaczył ;( A czy to ze bateria mi nie chodzi może mieć wpływ na stabilność systemu ?
– Dodane 29.12.2011 (Cz) 23:23 –
Ale czy amper 4.74 bdzię pasował ?
Bo tam na Input jest 1.2a lecz na output jest 19v–3.16(tak mniej więcej to wygląda) Może wstawić ci lepiej zdjęcie co >?>
A gdyby ten link ten zasilacz mi nie pasowałby mógł bym go odesłać i prosić o zwrot kosztów zasilacza ?
– Dodane 29.12.2011 (Cz) 23:42 –
Hmmm ale miałem już raz tak samo z zasilaczem i wymiana rozwiązała problem tylko wtedy zasilacz padł na dobre…A w serwise ile by chciecli tak okolo za sprawdzenie tego ?
– Dodane 29.12.2011 (Cz) 23:42 –
I mógłbyś mi napisać o co konretnie w tym serwisie prosić ? Bo ja tak nie bardzo wiem…
Idż do serwisu z laptopem i zasilaczem.Zapytaj czy jest możliwość wymiany przewodu Zasilacz-Laptop.Wtyk ma zatopione przewody i tego się nie naprawi.Przy okazji sprawdzi gniazdo…Być może wymiana zasilacza nie będzie konieczna.Odnośnie zwrotu masz możliwość zrobić to w ciągu 10 dni od zakupu.Tylko po co Ci koszty i zmarnowany czas.
A ile by to tak około kosztowało ? Gdyby zasilacza wymieniać nie trza było gdyby był to sam przegląd czy to co tam napisałeś…Możesz to wytłumaczyć tak prosciej ?