Problem z zasilaczem

Witam, ostatnio zakupiłem kartę graficzną(używaną) i po podłączeniu jej do komputera, nigdy nie odpala się on za pierwszym razem potrzebny jest restart
Problem 2-Wydajność w grach niezbyt wzrosła co mnie trochę zmartwiło
Czy może być to wina zasilacza gdyż jest on dosyć wiekowy i może ograniczać kartę graficzną?
Spec komputera
-Intel Core 2 Quad q6600 3.2Ghz
-SPC Ferra 3
-5GB RAM
-Karta graficzna(wcześniej 6750)obecnie 7790 Asus
Zasilacz-FSP400-60THA(1PF)
Win10x64

Hmm, przy takim CPU(podkręconym) i GPU to jestem pod wrażeniem, że komp się jeszcze nie spalił od tego zasilacza, razem przy obciążeniu na pewno mogą ponad 200W pobrać (a gdzie reszta komputera?) , a z tego co mi się zdaje to nie jest nowy zasilacz, więc jego możliwości są pewnie teraz w zakresie 250-300W.
Czy ogranicza grafikę (nie jest zła i prawie wszystko na minimalnych na 720p powinno działać z tym CPU), czy też nie to ja bym go zmienił.

Dam rade kupić coś do 100-150
Chciałbym jak najtaniej

Jak najbardziej:

Z tego co widzę jest to zasilacz montowany na dole obudowy, czy będzie on pasował także na górę?

Skąd taki wniosek? tak samo każdy zasilacz zamontujesz na górze jak i na dole.

Ok, nie wiedziałem

A masz może pomysł co jeśli nie zasilacz może powodować taki n8ski fps? Temperatury nie przekraczają 70 na procku i 60 na karcie a ja ledwo na średnich mogę grać w ets2, fs17,

Zacznij od zasilacza bo może ograniczać napięcie na grafikę, trzeba od czegoś zacząć, Twój i tak jest do wymiany. Zawsze możesz także posprzątać fizycznie w komputerze (czyszczenie co się da) i może by zapuścić jakiś test tej “nowej” grafiki bo mógł ktoś sprzedać bubla zawsze (np. odgrzał w piekarniku byleby działało i sprzedał komuś).

polecam thermaltake se 530w też mam ten procek oc i karte oc i smiga jak ta lala

Komputer staram się sprzątać co miesiąc, w takim razie kupuje nowy zasilacz, dzięki za pomoc.

Rozumiem że kartę mogę sprawdzić tylko w innym kompie tak

Tak