Witam. Problem z kartą polega na tym iż nie odtwarza dźwięku na wszystkich głośnikach (5.1 są one w 100 % sprawne). Po zainstalowaniu sterowników karty dźwiękowej i podłączeniu głośników do gniazd dźwięk wychodzi z lewego i prawego głośnika i subwoofera natomiast nie odtwarza z dwóch tylnich i centralnym głośniku. W ustawieniach jest wszystko tak jak powinno. Proszę o pomoc. Wychodzi na to że w karcie dźwiękowej działa tylko jedno wyjście a pozostałe dwa nie działają w ogóle . Moja karta to http://prntscr.com/97nyey
Hej,
- A w systemie masz skonfigurowane wyjście dźwięku na system 5.1?
- Włączasz materiał, który posiada zakodowane dźwięk 5.1 - na przykład DVD z dźwiękiem 5.1?
- Czy w czasie testów z poziomu apletu dźwięku, słychać wszystkie głośniki?
- Z jakiego systemu korzystasz?
Pozdrawiam,
Witaj Dimatheus. W systemie wyjście skonfigurowane na 5.1 , z materiałem który odtwarzam jest różnie ale ogólnie rzecz biorąc podczas instalacji paczki kodeków wybrałem konfigurację 5.1 obecnie zainstalowane kodeki to K-Lite_Codec_Pack_1155_Full .Podczas testów z poziomu apletu dźwięku nie słychać wszystkich głośników (tzn. nie słychać tylnych) korzystam z Windows 7 Ultimate 64 bit
Hej,
- Sterowniki do karty zainstalowane? W ustawieniach sterownika karty - w menadżerze dźwięku karty - jest ustawione 5.1?
- Czy poprawnie podłączyłeś głośniki do portów Rear Out i Front Out?
- W kodekach ustawione, by wszystkie dźwięki były kodowane na dźwięk 5.1?
Pozdrawiam,
Jak będę miał dostęp do komputera wrzucę screeny. Głośniki są poprawnie podłączone a w ustawianie kodeków będę musiał zajrzeć bo nie pamiętam jak to wygląda. Instrukcja do mojej karty znaleziona w sieci http://prntscr.com/97wjal
Co ciekawe gdy klikam ppm na ikonę nuty komputer przestaje reagować zawiesza się i trzeba robić restart…a okno z ustawieniami nie otwiera się. Czy może mieć to związek z tym iż mój system jest 64 bitowy natomiast w wymaganiach jest 32 bit ?
Hej,
Najważniejsze pytanie, czy zainstalowałeś sterowniki w wersji 64- czy 32-bitowej. Jeśli te drugie, to faktycznie może być problem.
Pozdrawiam,
Instalowałem sterownik z płyty która była wraz z kartą. Wychodzi na to że na płycie są sterowniki do 32 bitowego systemu a ja mam 64 i pewnie dlatego nie można otworzyć ustawień karty dźwiękowej. Teraz tylko skąd wziąć sterowniki do 64 bitowej wersji systemu aby w pełni korzystać z możliwości tej karty ?
Instalowałem sterownik z płyty która była wraz z kartą. Wychodzi na to że na płycie są sterowniki do 32 bitowego systemu a ja mam 64 i pewnie dlatego nie można otworzyć ustawień karty dźwiękowej. Teraz tylko skąd wziąć sterowniki do 64 bitowej wersji systemu aby w pełni korzystać z możliwości tej karty ?
Hej,
Niestety nie widzę nigdzie możliwości ściągnięcia sterowników w wersji 64-bitowej - widocznie (tak jak wskazują wymagania) oprogramowanie do tego modelu działa poprawnie tylko z systemem 32-bitowym. Może warto odinstalować oprogramowanie, zrestartować komputer i pozwolić systemowi, by sam znalazł odpowiedni sterownik?
Pozdrawiam,
Tak zrobiłem. Niestety bez efektów
Hej,
Jeśli masz możliwość, dobrze byłoby kartę sprawdzić na innym komputerze, najlepiej wyposażonym w wersji 32-bitową Windowsa. To da nam pewność, czy źródło problemu jest w sterownikach i oprogramowaniu, czy też szukać go gdzieś indziej.
Pozdrawiam,
OK sprawdzę to i dam znać.