Problem ze niebieskim ekranem(windows vista)

Witam. Mam bardzo ciężki problem na ktorego odpowiedzi nie znalazłem w całym internecie.

Otóż jestem użytkownikiem windowsa vista od ponad roku. Niedawno wymieniałem kartę graficzną z GeForce 8500Gt(Gigabyte) na GeForce 9800GT(Zotac). I wtedy zaczęły się problemy. Gry chodziły dobrze ale wydawało mi się że to nie jest maksimum mocy. Problem pojawił się przy odtwarzaniu muzyki i filmów. Często pojawiał się niebieski ekran z jakimiś informacjami i komputer się resetował. Nie które pliki dało się otworzyć jednak przy plikach wideo rozmazywał się dźwięk tzn.na ekranie leci coś a gra dźwięk z innego fragmentu. Byłem zaniepokojony jednak problem zaczął się powiększać. Przy włączaniu gier otwierania stron www często pojawia się ten ekran. Nawet przy włączaniu się windowsa potrafi sie pojawić. Na niebieskim ekranie pojawiają się różne napisy BAD_POOL_CARRER PAGE_ON_NONPAGED_ARENA(moglem napisać z błędem). Próbowałem zainstalować najnowsze codeci i nadal nie działa. Prosze o pomoc!!

leczowymioteczo , nazwij proszę temat konkretnie, zgodnie z zasadami spisanymi w regulaminie forum. Inaczej temat zostanie usunięty.

Spróbuj tak Panel Sterowania :arrow: System i konserwacja :arrow: System :arrow: Menadżer urządzeń :arrow: znajdź tak kartę graficzną kliknij (i możesz np prawym i dajesz aktualizuj sterownik)

Działa???

Piszę że mam najnowszą wersje sterownika.

Wydaje mi się, że masz walniętą pamięć ram. Pobierz program memtest i przetestuj każda kość oddzielnie jeżeli masz kilka. Zapoznaj się z instrukcją: http://www.hotfix.pl/bluescreen-bsod-sz … mp-a17.htm i odczytaj dwa ostatnie pliki .dmp.