Problem ze ściaganiem plików(F-Secure Internet Security2007)

Mianowicie po zainstalowaniu programu F-Secure Internet Security 2007 mam problemy ze ściąganiem plików z internetu przy pomocy firefoxa (innych przeglądarek nie sprawdzałem bo tylko tego używam). Przy próbie ściągnięcia pliku normalnie pojawia sie pasek ze stanem, wszystko idzie dobrze do pewnego momentu w którym pasek zegar z czasem jak i wszytko inne zacina sie i ani rusz w granicach różnych np. 27% 48% czy 78% i innych. Występuje to przeważnie w dużych plikach(od 300mb w górę) gdyż małe (ok. 15mb) potrafią przejść normalnie ale nie zawsze niekiedy i one sie zacinają. Występuje to w różnych odstępach czasowych raz wcześniej raz później ale nie umiem tego naprawić. Podejrzewam że wina leży w konfiguracji programu ale nie mam pojęcia jak skonfigurować to tak żeby wszystko grało jak trza dlatego zwracam się do was zbawcy o pomoc ! ! !

z góry wielki naprawdę wielki dzięki ! ! !

możliwe… wyłącz go i spróbuj coś ściągnąć

Po wyłączeniu F-Secure Internet Security 2007 wszystko ściąga sie normalnie

właśnie ściągnąłem plik 344mb bez problemu ;/ nie wiem co w konfiguracji F-Secure Internet Security 2007 blokuje ściąganie ?!

Być może masz zaznaczoną opcję “Zablokuj pobieranie w przeglądarce” , jeżeli tak to należy usunąć zaznaczenie tej opcji. Kliknij przycisk pomoc i poczytaj. Powodzenia, pozdro.

w konfiguracji nie mam nic takiego jak

ale znalazłem coś takiego “tryb filtrowania protokołu IPv6” czy to może być to bo jest ustawione na zablokuj (są 2 opcje druga to zezwalaj)

Kliknij na ikonę F-Secure, w otwartym oknie kliknij na “kofiguruj”. W otwartym oknie po lewej stronie kliknij na “Kontrola przegladarki”, po lewej stronie otworzy się okno w którym jedną z opcji jest “Zablokuj pobieranie w przeglądarce”, sprawdż czy masz tą opcję zaznaczoną. Wprawdzie to są ustawienia dla IE ale dotyczą chyba wszystkich przeglądarek i to moze byc przyczyną Twoich kłopotów. Powodzenia, pozdro.

oto chodzi WuZet ze moje okno różni sie od twojego opisu mianowicie okno główne wygląda tak: http://img124.imageshack.us/my.php?imag … 415nj8.jpg

a konfiguracja odbywa sie wspólnym oknie dla wszystkich kategorii i wygląda tak: http://img510.imageshack.us/my.php?imag … 245ww1.jpg

Faktycznie interfejs Twojego F-Secure jest bardziej rozbudowany niż w wersji którą ja używam. Po zainstalowaniu tego programu miałem podobne problemy, ale w odwrotną stronę. Nie ze ściąganiem, ale z wysyłaniem dużych plików, program przerywał wysyłanie dużych plików pocztą. Aby to usunąć musiałem wyłączyć skanowanie poczty wychodzącej. Musisz dokładnie przejrzeć ustawienia programu, musi być opcja “blokuj pobieranie w przeglądarce” lub jakiś odpowiednik tej wersji. Na tle innych antywirów F-Secure wypada całkiem dobrze, nie muli kompa i jest szczelny. Powodzenia, pozdro.