Zakupiony został nowy laptop Lenovo IdeaPad 5 15ALC05 15.6" IPS R7-5700U z systemem Windows 11. Na laptopie zostały utworzone dwa konta użytkowników: konto administratora + konto zwykłego użytkownika. Z tego drugiego korzysta dziecko. Problem polega na tym, że utworzone na profilu administratora na pulpicie skróty do aplikacji pojawiają się również na tym drugim profilu na pulpicie. Usunięcie takiego skrótu z pulpitu konta użytkownika powoduje, że znika on też na koncie administratora na pulpicie. Sprawa może błacha, ale pierwszy raz się z tym spotykam i nie mam pojęcia, jak to zmienić. Pracowałem dotychczas z różnymi wersjami Windowsa, od 95 do 10, ale zupełnie nie mam pojęcia, jak rozwiązać tę kwestię. Próbowałem już na przykład będąc zalogowanym na konto administratora wejść do folderu użytkowników systemu i do podfolderu z pulpitem tego zwykłego użytkownika, a następnie usuwałem te skróty. Ale to powoduje, że znikają one też z pulpitu administratora. Zasadniczo cokolwiek jest na pulpicie administratora (plik zapisany z Worda itd) pojawia się też na pulpicie drugiego użytkownika, a chyba nie powinno tak być. Drugie konto nie ma uprawnień administratora. Obydwa są zabezpieczone innymi hasłami dostępowymi. Jak to rozwiązać?