Problem ze skryptem pozdrowień


(Fajlip4) #1

Mam taki problem, ściągnąłem skrypt do konsoli pozdrowień i nie moge go zainstalować.

Dołączona była do niego instrukca:

Wszystkie pliki wgrac na server i nadac im CHMOD 777.

Z folderu KONSOLA nalezy wybrac plik pozdrowienia.sql i importowac go do MYSQL

(utworzyc tabele).

Plik serwer.php edytowac np.Notatnikiem i w odpowiednie pola wpisac dane swojej bazy DB

oraz edytowac plik funkcje.inc i w miejsce $haslo= wpisac swoje haslo do Konsolety logowania

I to bylo by wszystko. Zycze milego czytania pozdrowien

No to wgrałem wszystkie piki i nadałem atrybuty 777, i teraz nie wiem co mam dalej zrobić,

czyli chodzi mi o zdanie: "

Co do zdania:

wpisałem takie dane: ScreenShot i niewiem czy są dobre.

Puźniej edytowaałem plik funkcje.inc i w miejsce $haslo= wpisałem swoje haslo do Konsolety logowania.

I teraz gdy wchodze w

wyskakuje takie coś ScreenShot

tak samo dzieje sie w przypadku gdy wchodze w

ScreenShot

Prosze o pomoc!


(system) #2

ale ten błąd pokazuje ci sie zawsze czy wtedy gdy nie masz pozdrowień. Błąd wynika z braku rekordów w tabeli w której prawdopodobnie mają znajdować sie pozdrowienia. Napisz co się dzieje jak masz dopisane pozdrowienia


(Fajlip4) #3

Problem w tym że gdy wysyłam pozdorwienie ono w ogóle nie dociera do konsoli.

Czy ten błąd ma coś wspólnego z tą operacją:

Z folderu KONSOLA nalezy wybrac plik pozdrowienia.sql i importowac go do MYSQL

(utworzyc tabele)

Może własnie o to chodzi, bo ja w ogóle tego nie zrobiłem, bo nie wiem o co chodzi.


(system) #4

musisz wejść do panelu phpmyadmin na twoim koncie - tam gdzie masz hosting i zaimportować ten plik bo on doda potrzebne do działania tabele. Gdzie masz konto www?


(Fajlip4) #5

Hosting mam na yoyo.pl, ale niewiem jak to zrobić.


(system) #6

wchodzisz na yoyo logujesz sie na swoim koncie i tam w parametrach połaczenia twojej strony bedziesz miał Połaczenie do bazy MySQL

* Panel PHPMyAdmin: (tu adres do twojego panelu)

Logujesz sie w tym panelu i tam powinieneś znaleźć coś takiego jak import bazy danych czy coś takiego bedziesz musiał poszukać i wskażesz plik który miałeś w instrukcji.


(Fajlip4) #7

Ok!

Mam takie coś wchodze klikam "Import" później wybieram plik "pozdrowienia.sql" i daje "Wykonaj".ScreenShot

Potem wyskakuje błąd: ScreenShot

Może trzeba coś jeszcze uzupełnić?


(eyeti) #8

Już nic nie trzeba.

Tabele się już utworzyły i próbujesz ją wgrać jeszcze raz.

Teraz powiedz czy skrypt działa.


(Fajlip4) #9

Wszystko działa!

Dziękuje bardzo za pomoc!