Problem ze sprzętem - pomocy + log z hijacka


(Giaur) #1

witam

zgłaszam się po pomoc z nastepującym problemem: jest komputer posiadający 800Mhz na procku i 224 MB Ramu + 64 MB na grafice...niby do DIVXów powinno wystarczyć ale tu własnie pojawia się problem: wszystkie filmy się tną albo lecą klatka na 3-4 sekundy :cry: niezależnie od doboru kodeków i odtwarzaczy...nie pomaga zmiana systemu i nawet pod CINEPIXem filmy nie chodza tak jak powinny, aktualnei używam VLC i pomimo nieużywania żadnych kodeków z WMP filmy i tak sie tną :frowning: dodatkowo przy startowaniu systemu dzieja się takie rzeczy: po wciśnięciu POWERa dysk cos sobie zamruga diodą ale nic się nie dzieje - nie ma nawet pipnięcia...po kilkukrotnym naciśnięciu RESETu system ładuje się bez niczego (czasem wystarcza 2 razy , czasem potrzeba 8-9, wyglada to tak jak przy starych TV które musiały sie chwile nagrzewać ). po uruchomieniu wszystko działa ale niezmiernie wolno i o filmach i graniu można zapomnieć. dzieje się tak nawet na czystym łyndołsie zaraz po instalacji więc to nie wina systemu...pamięć i grafika były wyjmowane i przeczyszczone, sloty przedmuchane, formatowanie i defragmentacja dysku też niewiele dała...płyta główna to soltek sl-65dvb, napięcia podawane w biosie trzymają niemal idealnie założone wartości (5 = 5, 3.3 = 3.4, 12 = 12.14)... aktualnei używam Win ME ale na 98 działo sie tak samo ,odpalenie winampa, IE oraz np. worda skutkuje tym że praktycznie nic nie działa a próba odpalenia kolejnego programu kończy sie zawieszką. podczas proby instalacji win2000 w ogóle nie udało sie zakończyć - przy ok 70% komp sie zwiesił i umarł. konieczny był powrót do win me na podstawie którego opisałem powyższe zachowanie. jeśli ktos ma jakiś pomysł to prosze o pomoc :slight_smile: dzięki i pozdrawiam

ps. tu jest log z hijacka - moze to komuś nasunie jakieś pomysły

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 15:57:54, on 2005-09-10

Platform: Windows ME (Win9x 4.90.3000)

MSIE: Internet Explorer v5.50 (5.50.4134.0100)


Running processes:

C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL

C:\WINDOWS\SYSTEM\MSGSRV32.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\MPREXE.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\SSDPSRV.EXE

C:\PROGRAM FILES\MCAFEE.COM\VSO\MCVSRTE.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\mmtask.tsk

C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\SYSTRAY.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\WMIEXE.EXE

C:\PROGRAM FILES\BROWSER MOUSE\BROWSER MOUSE\1.0\LWBWHEEL.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\DDHELP.EXE

C:\PROGRAM FILES\MCAFEE.COM\VSO\MCVSSHLD.EXE

C:\PROGRAM FILES\MCAFEE.COM\VSO\MCVSESCN.EXE

C:\PROGRAM FILES\MCAFEE.COM\AGENT\MCAGENT.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\MSTASK.EXE

C:\PROGRAM FILES\TLEN.PL\TLEN.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\RNAAPP.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\TAPISRV.EXE

C:\WINDOWS\SYSTEM\PSTORES.EXE

C:\WINDOWS\PULPIT\HIJACKTHIS.EXE


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.onet.pl/

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O3 - Toolbar: @msdxmLC.dll,-1@1045,&Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\SYSTEM\MSDXM.OCX

O3 - Toolbar: McAfee VirusScan - {BA52B914-B692-46c4-B683-905236F6F655} - C:\PROGRAM FILES\MCAFEE.COM\VSO\MCVSSHL.DLL

O4 - HKLM\..\Run: [ScanRegistry] C:\WINDOWS\scanregw.exe /autorun

O4 - HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe

O4 - HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "C:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe" /icon

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [LWBMOUSE] C:\Program Files\Browser Mouse\Browser Mouse\1.0\lwbwheel.exe

O4 - HKLM\..\Run: [VSOCheckTask] "C:\PROGRA~1\MCAFEE.COM\VSO\MCMNHDLR.EXE" /checktask

O4 - HKLM\..\Run: [VirusScan Online] "C:\PROGRA~1\MCAFEE.COM\VSO\mcvsshld.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [MCAgentExe] C:\PROGRA~1\MCAFEE.COM\AGENT\mcagent.exe

O4 - HKLM\..\Run: [MCUpdateExe] C:\PROGRA~1\MCAFEE.COM\AGENT\MCUPDATE.EXE

O4 - HKLM\..\RunServices: [SSDPSRV] C:\WINDOWS\SYSTEM\ssdpsrv.exe

O4 - HKLM\..\RunServices: [McVsRte] C:\PROGRA~1\MCAFEE.COM\VSO\mcvsrte.exe /embedding

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\PROGRAM FILES\GADU-GADU\GG.EXE" /tray

O4 - HKCU\..\Run: [Komunikator] C:\PROGRAM FILES\TLEN.PL\TLEN.EXE

O4 - Startup: Speedtouch Connection.lnk = C:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\stdialup.exe

O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm

O16 - DPF: {4ED9DDF0-7479-4BBE-9335-5A1EDB1D8A21} (McAfee.com Operating System Class) - http://download.mcafee.com/molbin/shared/mcinsctl/en-us/4,0,0,83/mcinsctl.cab

O16 - DPF: {BCC0FF27-31D9-4614-A68E-C18E1ADA4389} (DwnldGroupMgr Class) - http://download.mcafee.com/molbin/shared/mcgdmgr/en-us/1,0,0,20/mcgdmgr.cab

(Qbek50) #2

do skasowania :


(Kuz5) #3

W logu nic nie widać, wiec problem pewnie leży w sprzecie

Stawiam na RAM jeżeli masz możliwość to pożycz od kumpla ram włuż w kompa i zobacz czy problem znikł czy dalej wystepuje.


(Giaur) #4

witam…mimo iż nikt nie odpisał na mojego posta to dorzuce kilka nowych wieści:

  1. zmiana systemu na winxp nic nie pomogła, pomimo lepszego zarządzania zasobami komp sie wlecze jak nie wiem co (nawet w carmageddonie II trzeba było wszytsko na minimum ustawić bo nie działało :lol: a direct x 9 i sterowniki są nowe)

  2. na kondensatorach elektrolitycznych w pobliżu slotu na procek można wyczuć delikatne wybrzuszenia - ponoć to może powodować wolną pracę komputera - ale dlaczego?? czy mozna to jakoś naprawić poprzez wymiane tych elementów i czy ma to sens??

to tyle narazie i do napisania…pozdr


(Gutek) #5

Nie dziw się masz teraz XP 800Mhz na procku i 224 MB Ramu i myślisz że bedziesz miał rakietę