Problem ze stacją dysków


(Miel93) #1

Gdy klikam na ikonkę od stacji dysków pokazuje się komunikat:

"I:\ nie jest dostępny. Odmowa dostępu."

Co ciekawe jak wkładam płytkę do stacji komputer w ogóle jej nie czyta. Dzieje się to tylko na moim koncie(jestem adminem i mam wszystkie uprawnienia).

Jak mam to naprawić?


(Szymszejdi) #2

Na początek sprawdź czy urządzenie jest dobrze podpięte, może kabelek się obluzował lub jest odwrotnie włożony


(Miel93) #3

Jak już pisałem dzieje się to tylko na moim koncie.


(Bartlomiej Kwiatkowski) #4

Odmowa dostępu


(Pinio150) #5

A ilu masz uzytkowników na komputerze?

Ale dziwne ze tylko u ciebie nie działa a u innych uzytkowników tak :?

Moze z kontami pokombinuj moze w tym tkwi problem? Pousuwaj wszystkie i jeszcze raz załoz takie same.

A już chyba wiem zobacz w menedzerze urzadzen czy masz właczony napęd. To chyba to 8)


(Miel93) #6

Niestety żadna z powyższych porad nie pomogła:/

Urządzenie jest włączone.

Na komputerze mam 3 konta. Każde ma wszystkie uprawnienia.

Nie mogę zrobić tak jak jest w tym poście, bo to nie jest dysk ani folder a stacja dysków.


(Bartekbydgoszcz) #7

Może taśmy źle podpięte są?? :shock:


(Jag1661) #8

A tak z ciekawości :

To, za przeproszeniem, ILE masz łącznie napędów ( HDD i CD) ? - " I" jest 7 - według moich wyliczeń..??

Czy tak jest w rzeczywistości??


(Miel93) #9

Mam tak:

3 partycje HDD(C,D,Z)

Stacja dyskietek(A)

4 wejścia na karty pamięci(F,G,H,J)

1 napęd Cd/Dvd(I)

Aha, i do tego Nero w ogóle nie widzi tej stacji dysków...;]