Witam!
W szufladzie znalazłem starą MP3’kę od Sony i pomyślałem, że pokażę ją na kanale. Jednak się nie włącza. Naładowałem baterię, klikam Power i po dwóch sekundach się wylącza. Spróbowałem to pokazać na video (niepubliczne). Jednak proszę się nie śmiać itp - jestem niepełnosprawny, robię tak, jak potrafię. Problem z MP3’ką SONY NWD 8100 - YouTube
Wygląda na uszkodzony nośnik, bo zachowuje się podobnie jak uszkodzony pendrive. Można spróbować sformatować z pod systemu (ale nie jestem pewien, czy w tym modelu były widoczne pliki systemowe odtwarzacza luzem, bo bywały takie, no ale widzisz co jest w środku, więc pewnie się zorientujesz ). Przychodzi mi do głowy, że mogła wylać bateria/akumulatorek i robi zwarcie, dlatego się może wyłączać.
Spróbuj aktualizacji softu, powinno być coś na PC do ogarniania tego, jeżeli to stary model łyka tylko ATRAC, MP3 na to nie zgrasz chyba że to jakiś nowszy wynalazek.
W przypadku starocia na ATRAC musi być do tego soft na PC.
Dobra, już widzę że to jeden z pierwszych bez ARTACa, ale soft jakiś sony powinno mieć do tego, do podobnych modeli są aktualizacje, może tu wystarczy soft zaktualizować albo wgrać od nowa.