Problem ze starą MP3'ką od Sony

Witam!
W szufladzie znalazłem starą MP3’kę od Sony i pomyślałem, że pokażę ją na kanale. Jednak się nie włącza. Naładowałem baterię, klikam Power i po dwóch sekundach się wylącza. Spróbowałem to pokazać na video (niepubliczne). Jednak proszę się nie śmiać itp - jestem niepełnosprawny, robię tak, jak potrafię.
Problem z MP3’ką SONY NWD 8100 - YouTube

Ktoś coś?

1 polubienie

Witaj

To zapewne jest Walkman z serii NWD B100

Podłączałeś ją do PC i widzi go?

Sprawdź ten filmik
How to recover a non working Sony Walkman MP3 Player

Pozdrawiam serdecznie
Juliusz

Że społeczeństwo wciąż trzeba uczulać na niepełnosprawnych. Dramat…

Wydaje mi się, że bateria już całkowicie padła tym bardziej, że pewnie kilka lat przeleżał sprzęt w szufladzie nieużywany.

1 polubienie

Wygląda na uszkodzony nośnik, bo zachowuje się podobnie jak uszkodzony pendrive. Można spróbować sformatować z pod systemu (ale nie jestem pewien, czy w tym modelu były widoczne pliki systemowe odtwarzacza luzem, bo bywały takie, no ale widzisz co jest w środku, więc pewnie się zorientujesz ). Przychodzi mi do głowy, że mogła wylać bateria/akumulatorek i robi zwarcie, dlatego się może wyłączać.

Bateria?

Dasz radę to rozebrać i sprawdzić czy nie rozlała/napuchła, jakie trzyma napięcie?

BTW, to Logitech G613 w tle?

G310 mysz
Co do mp3 to pomyliłem sprzęty. Ta nier leżała w szufladzie. Działała jeszcze 4 miesiące temu.
Nie będę tego rozbierał bo chyba się nie da.

Chodzi o klawiaturę.

Spróbuj aktualizacji softu, powinno być coś na PC do ogarniania tego, jeżeli to stary model łyka tylko ATRAC, MP3 na to nie zgrasz chyba że to jakiś nowszy wynalazek.
W przypadku starocia na ATRAC musi być do tego soft na PC.

Dobra, już widzę że to jeden z pierwszych bez ARTACa, ale soft jakiś sony powinno mieć do tego, do podobnych modeli są aktualizacje, może tu wystarczy soft zaktualizować albo wgrać od nowa.