Problem ze startem komputera

Witam ostatnio aktualizowałem bios na płycie MSI Z490 EDGE WIFI i jak doszło już do 100% to komputer uruchomił się ponownie ale przez przypadek wyłączyłem go i włączyłem i przestał dawać obraz. Oddałem go w ten sam dzień do serwisu i dowiedziałem się że próbowali wgrywać 4 różne biosy i nic to nie dało i mają podejrzenia że to może być uszkodzona kość biosu ktoś może coś doradzić?

Nie wyłącza się komputera w takich sytuacjach. Mogłeś cala płytę główna uwalić.

Poczytaj w instrukcji od płyty, niektóre płyty miały patent że np wyłączyć kompa kilka razy przy uruchamianiu by załadowało domyślny BIOS.

To nie na płytach głównych, które miały jakiś DualBIOS lub dual UEFi?

Dobra już wiem od serwisanta że chip biosu został uszkodzony i nie da się go przeprogramować. Został już zamówiony z Ebaya dzięki za pomoc

Temat do zamknięcia

Pytanie czy może ich programator jest kijowy to wolą kupić.

Serwisant po nie udanych 4 próbach przeprogramowania chipa biosu zamówił nowy adapter I nadal to samo :confused:

Zmień serwisanta? Tauron niby ma „informatyków” w ofercie.

https://www.tauron.pl/dla-domu/prad/prad-z-usluga/prad-z-serwisantem-komputerowym-24h

Nie pierwszy mam problemy z tą płytą
Była aktualizacja biosu pod Windowsa 11 i została usunięta z jakiegoś nie znanego mi powodu a nauczkę mam :confused:

Może ta wersja biosu robiła z płyt głównych przycisk do papieru (opcjonalnie wielki nóż do krojenia cebuli, niby raz nauczyciel od sieci i systemów komputerowych sobie śmieszkowował by na konkurs krojenia cebuli informatycy użyli GPU zamiast noża i może „dałby” jakieś leżakujące z szafy).

Właśnie robił ta wersja biosu z optymalizacją pod windowsa 11 została usunięta już