Problem ze sterami/csem/vistą


(Artur520) #1

Przed formatem było ok. Po formacie wrzuciłem najnowsze stery 169.25 bodaj. Odpalam cs na tych samych ustawieniach co zawsze wcześniej. A tam pixeloza:O Więc myślę wina sterów. Zarzuciłem starsze. Ciut może lepiej ale nadal źle. Ktoś wie co poradzić? Jeszcze inna zmiana sterów. Czy może poczekać 2 dni aż vista zrobi se porządek na dysku i może przejdzie.

Odświeżanie 72Hz

vsynch off

OpenlGL

800x600

Czyli tak jak zawsze ustawione. :confused:


(klopas) #2

zrób screena...


(Artur520) #3

http://img384.imageshack.us/img384/5135 ... 000ir9.png

http://img329.imageshack.us/img329/5366 ... 001eg9.png

chodzi o krawędzie modeli i tekstury w dali...

edit:

przed formatem miałem w miarę stale 99 fps;/ teraz mam spadki;/


(klopas) #4

jaki masz system? ilu bitowy?

tu masz na x64

http://downloads.guru3d.com/ForceWare-9 ... -1548.html

a tutaj na x86

http://downloads.guru3d.com/ForceWare-9 ... -1549.html


(Artur520) #5

x86

w tym sęk ze te stery właśnie też testowałem -.- i z nich są te screeny :slight_smile:


(klopas) #6

w zakładce zgodność do pliku hl.exe ustaw zgodność z XP i żeby wyłączył kompozycje (pulpitu i wizualne)

napisz czy pomogło...


(Artur520) #7

nie jest tak jak było kiedyś ale sporo lepiej :* dzięki:) chyba że ktoś ma lepsze pomysły


(klopas) #8

może we właściwościach skrótu dopisz:

hl.exe -heapsize 512000 -game cstrike

prawdopodobnie gra przyspieszy... i nie będzie spadków fps...

i jeszcze wpisz w konsoli fps_max 999

aha, podkręcałeś kartę? jeśli tak to obniż taktowania... a jak nie kręciłeś to też zmniejsz :wink: powinno pomóc


(Artur520) #9

po 1 nie mam takiego skrótu jak hl.exe -.- uroki steam:D

po 2 co to za komenda heapsize512000?

po 3 mam fps_max 101 i nawet wpisanie 200 nic nie da

dopiero po komendzie developer 1 której nie wpisze bo sie napisy rozjeżdżają

karty nie kręciłem:) za to proca tak i ma sie dobrze:) temperatura raczej w normie zresztą zaraz sprawdzę :slight_smile:

zmieniłem stery na najnowsze dałem zgodność do xp i nie wyłączałem tych kompozycji i śmiga jak kiedyś ( chyba) a fpsy za 2 dni będą normalne jak vista skataloguje dysk:*

thx za pomoc:)


(klopas) #10

ciągnie 512mb ram a nie standardowo 128... dzięki temu szybciej chodzi...