Problem ze sterownikami ATI radeon ASUS


(Nimukita) #1

Wczesniej juz widzialem podobne problemy na forum, ale nie znalazlem identycznego. Mianowicie podczas instalacji oryginalnych. Sterownikow z plyty w polowie instalacji grafiki resetuje mi sie komputer, i nie sa zainstalowane. Pierwszy raz byl uruchamiany, niedawno kupilem. Sterowniki do ATI musze instalowac recznie, niby nic nie mam w menadzerze urzadzen ale jednak chcialbym wiedziec co jest problemem. Wszystko nowe a tu taki prezent. :frowning: system Win XP Sp2

PS: przepraszam za pisownie pisalem z komorki.jezeli trzeba podac model moge go podac dopiero jak wroce z pracy.


(igrek) #2

Podaj ca艂膮 konfiguracj臋 komputera. Pr贸bowa艂e艣 innych sterownik贸w?


(Nimukita) #3

ASUS EAH5670 series 1GB

AMD Phenom II X2 550 Processor

RAM ddr3 2x2GB

GIGYBYTE 77OT-USB3

Dysk: SAMSUNG HD502HJ 400GB 7200rpm

Nap臋d: HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50

Windows xp SP2

Nie pr贸bowa艂em, uda艂o mi si臋 je r臋cznie zainstalowa膰, jednak dalej mnie zastanawia czemu w po艂owie dostaje twardego reseta. Dodatkowo jak chcia艂em zainstalowa膰 przewodnik/instrukcje do sterownik贸w (dosta艂em na drugiej p艂ycie) efekt jest ten sam, na nowym kompie ;/


(Szotek5) #4

Spr贸buj nowszych sterownik贸w http://sites.amd.com/us/game/downloads/ ... xp-32.aspx (1 od g贸ry "Catalyst Software Suite"), przed tym zainstaluj jednak sterowniki Chipsetu http://download.gigabyte.eu/FileList/Dr ... ies_xp.exe.

Mo偶esz r贸wnie偶 spr贸bowa膰 zaktualizowa膰 system do SP3.


(Nimukita) #5

Zainstalowa艂em, bez najmniejszych problem贸w;) dzi臋ki bardzo.

Dodatkowo musz臋 doda膰, 偶e pokaza艂 mi i偶 nie mam zainstalowanych komponent贸w do poprawnego wy艣wietlania obrazu 3D( czy co艣 podobnego).

Zapomnia艂em jak to dok艂adnie by艂o napisane, ale wiem, 偶e to by艂a jedna z wa偶niejszych rzeczy, teraz wiem czemu tak s艂abo chodzi艂a mi jedna gra(chocia偶 nie powinna).

Jeszcze raz dzi臋ki za fachow膮 porad臋 i linki do nowych sterownik贸w:)