Crupbs
(Crupbs)
14 Grudzień 2013 16:28
Witam, mam pewien problem.
Wczoraj przeinstalowałem windowsa i mam teraz problem - nie mam dźwięku.
Moja płyta główna :
P5B-mx/Wifi-Ap
Jak wchodzę w menadżer urządzeń to mam wykrzyknik przy urządzenie audio na high defintion audio i kontroler ethernet
falcon89
(falcon89)
14 Grudzień 2013 16:33
Sterowniki https://www.asus.com/support/Download/1/22/P5BMXWIFIAP/ (wybierz swój system operacyjny, na początek zainstaluj sterownik do Chipsetu, następnie LAN i AUDIO).
Crupbs
(Crupbs)
14 Grudzień 2013 17:12
Przy instalowaniu audio “Nie powiodła się instalacja Realtek HD Audio”.
kliszka
(kliszka)
14 Grudzień 2013 17:17
wnioskuję ,że masz zainstalowanego Windowsa XP … pytanie - jaki masz SP( service pack) 2 czy 3 ?
kliszka
(kliszka)
14 Grudzień 2013 18:22
proponuję -
odinstaluj sterowniki Realtek HD Audio - jeżeli są zainstalowane , przeczyść rejestr systemowy CCleaner-em .
Jeżeli zainstalowałeś sterowniki chipsetu - sterownik krytyczny - proponuję ściągnąć i zainstalować Microsoft UAA Bus Driver - KB888111 - restart komputera. Po ponownym uruchomieniu powinna zostać wykryta karta dźwiękowa jako nieznane urządzenie.Następnie instalujesz sterownik do karty dźwiękowej - Realtek ALC883 Audio Driver V5.10.0.5345 for Windows XP/2003/Windows XP 64bit/2003 64bit(WHQL) - restart komputera.
Crupbs
(Crupbs)
14 Grudzień 2013 18:31
Nie mam takiego sterownika jak Realtek HD Audio. Jedynie urządzenie audio na high defintion - o to Ci chodzi?
#edit
ok ok, nie przeczytałem ze zrozumieniem. Zaraz zobaczę co z tego wyjdzie i wam napiszę.
Dalej przy instalacji wyskakuje ten sam błąd.
Proszę korzystać z opcji Edytuj , zamiast pisać post pod postem.
rgabrysiak
kliszka
(kliszka)
14 Grudzień 2013 19:48
Crupbs
(Crupbs)
14 Grudzień 2013 20:25
“Żaden sterownik nie był obsługiwany przez ten pakiet sterowników.”
kliszka
(kliszka)
14 Grudzień 2013 20:44
Spróbuj w ten sposób :
1.wejdź do “Menadżera Urządzeń”:
(prawoklik na ikonie “Mój komputer” -> Właściwości -> zakładka “Sprzęt” -> przycisk “Menadżer Urządzeń”)
Wyszukaj “Nieznane Urządzenie” ( wpis “PCI Device”). Łatwo znaleźć - wpis zaznaczony żółtym kolorem.
Wyłącz “Nieznane Urządzenie” (PCI Device) klikając prawym na wpisie i wybierając “Wyłącz”.
Rozwiń gałąź: “Urządzenia systemowe”.
znajdź wpis : Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio (wpis może się nieznacznie różnić).
Wpis ten pojawił się po instalacji Microsoft UAA Bus Driver.
Odinstaluj wymieniony wpis.
Wejdź w:
Start -> Panel sterowania -> Dodaj sprzęt -> kreator odnajdzie kartę dźwiękową .
Instalujesz sterownik do karty dźwiękowej.
podaj dokładną nazwę płyty głównej -
CPU -Z - zakładka MAINBOARD
Proszę korzystać z opcji Edytuj , zamiast pisać post pod postem.
rgabrysiak
Crupbs
(Crupbs)
14 Grudzień 2013 21:06
To jest właśnie dokładna nazwa płyty głównej,
Asus p5b-mx/wifi-ap
hmm, gdzie mam wyszukać to nieznane urządzenie?
btw.
Nie można odinstalować tego urządzenia, ponieważ żadanie zostało odrzucone przez jego obiekty zależne. Może to miec miejsce, gdy obiekty zależne od urządzenia są potrzebne do rozruchu komputera (Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio)
Crupbs
(Crupbs)
14 Grudzień 2013 22:11
Okej, poradziłem sobie. Dzięki za zaangażowanie.
Pozdrawiam.
Crupbs
(Crupbs)
14 Grudzień 2013 22:22
hmm mam mały problem, większość mi działa (dzwięki systemowe, filmik z yt etc.) ale nie mam dzwięku na teamspeaku.
Wiecie może dlaczego? Nie mam nic zmutowanego etc.