Problem ze sterownikami do TL-WN727N na Win 8.1


(Luniek P) #1

Witam,

Posiadam od dziś zestaw jak z tytułu, jednak tp link nie działa w ogóle. Zainstalowałem sterowniki z płyty i w menadżerze urządzeń mam ikonkę żółtego trójkąta z wykrzyknikiem. We właściwościach urządzenia napisane jest tylko "nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)". Próbowałem ze sterownikami ze strony producenta ale ciągle jest to samo.

Gdy wejdę w program od TP-Linka wyskakuje od razu komunikat "please plug in a wireless network adapter".

Proszę o pomoc, ponieważ nie wiem co się dzieje.

Pozdrawiam


(S3BA_) #2

Zamiast sterowników z płyty możesz poszukać jakiś nowszych. Do tego możesz użyć np. programu drivereasy.

Możesz jeszcze sprawdzić wifi wkładając do innego usb.


(Luniek P) #3

Dziękuję za odpowiedź, a są nowsze sterowniki niż te ze strony producenta? Niestety nie użyję programu do sterowników, ponieważ nie mam internetu na komputerze. Piszę z tableta...


(Agatonster) #4

Oni

Proszę zapoznać się z tematem i poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj, umieszczonego w prawym dolnym rogu swojego posta, następnie opcji Użyj pełnego edytora, znajdującej się pod edytowanym postem.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.


(S3BA_) #5

Może weź Wifi i idz ko kumpla, podłącz u niego i zgraj stery na jakiegoś pendriva.

Możesz jeszcze ściągnąć pakiet Driverpack z drp.su


(Luniek P) #6

Ciągle to samo, znajomemu działa na sterownikach z windows 8.1. Mi instaluje te sterowniki tylko, że ma jakiś błąd - 'to urządzenia nie jest poprawnie skonfigurowane. (Kod 1)"

Podłączyłem telefon jako hotspot i w managerze urządzeń jest taki sam błąd.


(S3BA_) #7
  1. Może być problem z systemem-uruchom Adwcleaner i usuń znalezione problemy.

  2. Wifi nie jest kompatybilna z Twoją płytą główną-możesz wgrać nowszy biosik lub poprosić w sklepie aby wymienili Ci na zupełnie inny model, bo ten nie chce działać u Ciebie.

 

  1. Ściągnij jakiegoś linuxa-live i sprawdź na nim, jak zadziała to problem jest tylko z systemem.