Witam… Po aktualizacji systemu do 1803, zaczął sie pojawiać problem ze sterownikiem grafiki, mianowicie po włączeniu jakiejkolwiek gry w trybie pełnoekranowym, po kilku minutach ekran gry zaczął sie zamrażać, wygląda to tak jakby gra działała w tle, ale obraz gry jest zamrożony, po zajrzeniu do podglądu zdarzeń wyświetla sie błąd “Sterownik ekranu nvlddmkm przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność”… Więc przeinstalowałem sterowniki nvidii poprzez nvidia experience, i problem znika, ale do momentu zrestartowania komputera, pojawia sie ponownie, po odświeżeniu sterownika można normalnie grać, ale tylko do momentu wyłączenia komputera, wcześniej takiego problemu nie było karta nie zwraca żadnych artefaktów, a problem występuje tylko przy uruchomieniu jakiejś gry, nie wiem jak temu zapobiec. System Win10Home 18.03, i5-4460, Geforce GF1060, 8GBram…
Odinstaluj wszystkie składniki karty graficznej przez panel sterowania -> programy i funkcje. Następnie w trybie awaryjnym użyj narzędzia display driver uninstaller. Narzędzie samo ponownie uruchomi komputer wtedy zainstaluj sterownik na nowo z opcją “wykonaj czystą instalację.”
Wykonałem całą procedurę jak opisałeś, faktycznie wydaję sie że taka reinstalacja jest bardziej efektywna niż przez nvidia experiense, i to zapobiegnie reinstalacji systemu, o efektach w razie konieczności napiszę później…