Witam,
Wczoraj system zaczął mi się dziwnie zachowywać. Myszka Razer Deathadder 2013 zaczęła “lagować” tzn zauważyłem że poruszając myszką w prawo, kursor przesuwał się w prawo dopiero po jakimś czasie, przestał w niej działać również scroll oraz przyciski boczne. Zauważyłem również inne problemy z urządzeniami podłączonymi pod USB. np przestała mi działać karta dźwiękowa podłączana pod USB oraz przestały działać porty USB z przodu obudowy.
W menedżer urządzeń wygląda to tak:
Oczywiście pierwsze co zrobiłem to pobrałem sterowniki USB dla mojej płyty (ASUS Z170 PRO GAMING). Odinstalowałem urządzenia z menedżera urządzeń (z opcją zaawansowane tak aby razem z urządzeniem usunąć wszystkie stare sterowniki). Co spowodowało że urządzenia te były widoczne tak:
Następnie instalowałem po kolei sterowniki pobrane ze strony producenta (osobne sterowniki dla ASMedia i osobne dla Kontrolera Hosta). Zainstalowanie sterowników sprawiło że w menedżerze urządzeń urządzenia te nie były widoczne jako “Kontroler Uniwersalnej Magistrali Szerogowej (USB)” tylko że były rozpoznawane poprawnie i widniały pod nazwami widocznymi na pierwszym screenie. Niestety dalej widoczne jest przy nich ostrzeżenie i dalej nie działają poprawnie porty USB.
Próbowałem również aktualizować sterowniki dla tych urządzeń i wskazywać ręcznie katalog z plikiem sterownika. Efekt ten sam rozpoznaje to urządzenie ale jest z nim jakiś problem.
Proszę o jakieś sugestie