Problem ze STEROWNIKAMI Nvidi


(Walwojtek) #1

Witam serdecznie!

Kilka dni temu do mojego komputera podłączyłem więcej RAM'u i "nową" kartę graficzną. Wszystko fajnie, podłączam pasuje, wchodzę na stronę Nvidi i pobieram najnowsze sterowniki do mojej karty graficznej. Po ściągnięciu klikam dwa razy na instalacje, zaczyna się chyba rozpakowywać, no i tu problem wyskakuje mi błąd "7zip data error". Nie rozpakowuje się do końca. Nie tylko ja mam ten błąd, bo widziałem na forum Nvidi ludzie mieli podobne jednak nie było konkretnej odpowiedzi, wszystkich porad już próbowałem. Chciałbym powiedzieć, że zainstalowałem te niepełne pliki ręcznie. Wcześniej, i teraz mnie wywala na przykład z mozilli (możliwe, że z braku sterowników), i chciał bym jeszcze dodać, że teraz nic nie mogę rozpakowywać, wszędzie mam błędy. Nie wiem co robić, może dam wam link, i spróbujecie mi to rozpakować i podesłać już rozpakowane i ja wtedy zainstaluje ręcznie? Jeżeli ktoś byłby łaskaw:

http://pl.download.nvidia.com/Windows/260.99/260.99_desktop_winxp_32bit_international_whql.exe

PS: Karta graficzna to Geforce 6200


(Seba_K.) #2

Też miałem ten problem. U mnie pomogło wcześniejsze rozpakowanie sterowników za pomocą WinRar'a. Później wystarowałem z pliku setup.exe i wszystko poszło jak należy.


(Walwojtek) #3

Próbowałem i tego już wiele razy. Proszę o pomoc, nie mogę nic praktycznie zrobić :(.


(stalesz) #4

http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl Może z tej strony Ewentualnie ściągaj IE i od razu daj Uruchom.


(Aldebaroneta) #5

Rozpakowałem te sterowniki. Jak Ci je przesłać?


(Walwojtek) #6

bo na serwer byś musiał chyba pojedynczo wrzucać co nie? Czekam, najlepiej napisz na gg i pogadamy, dzięki.


(Walwojtek) #7

wątpliwe, bo nie mogę nic rozpakowywać właśnie w tym rzecz :x Instalowałem najnowsze 7zipy, winrary itd i nic. Jakieś propozycje?

PS: Ale wyślij mi to na mejla, może coś wykombinuje.


(Aldebaroneta) #8

Jak to nie możesz NIC rozpakowywać..? Próbowałeś rozpakować jakiegokolwiek innego zip'a? Spróbuj.


(Walwojtek) #9

No i klapa, jakieś dalsze propozycje?


(Aldebaroneta) #10

Albo nie umiesz rozpakować, albo przeinstaluj system, bo takie cuda to tylko w Erze...


(Walwojtek) #11

Raczej nie, nie tylko ja mam taki problem zobaczcie sami:

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=153844

http://forum.pclab.pl/topic/604245-Ster ... ata-Error/

Ten sam problem, lecz brak konkretnego rozwiązania. Pomocy!


(Aldebaroneta) #12

Z tego, co piszesz, oraz z tych linków, wymika, że nie możesz rozpakować sterowników ściągniętych od producenta. Wierzę w to.

Ale ja Ci te sterowniki ROZPAKOWAŁEM, tak, że masz folder z plikami gotowymi do ręcznej instalacji (jest "setup.exe").

Te rozpakowane sterowniki musiałem znowu spakować ZIP-em, żeby móc je wysłać pocztą. Te zipy rozpakujesz KAŻDYM programem typu WinZip, WinRar, itp. To jest zupełnie inne archiwum, niż to, które ściągnąłeś od producenta starowników.

Weź WinRara, najedź myszą na pierwszą część archiwum, prawoklik - i z menu podręcznego WinRara wybierasz "Rozpakuj", czy jak to się nazywa, i on to rozpakuje. Powstanie folder "000_a", w którym będzie instalka. Nie może być prościej. I nie mów mi, że Ci WinRar nie działa, tylko zrób, jak mówię. Amen.


(Walwojtek) #13

Głupi nie jestem. Nie musisz mi tak tłumaczyć :). Nie mogłem tego rozpakować, dlaczego? Kości ram były popsute. Problem rozwiązany.


(Agatonster) #14

Noxis3 ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.