Problem ze sterownikami radeon 9200 series


(system) #1

mam problem ponieważ miałem sporo problemów z ta karta wiec miesiąc temu zainstalowałem nowa kartę graficzna i przy starcie systemu zaczął sie pojawiac niebieski ekran z białymi napisami (do teraz często muszę sie sporo naresetowac aby wszedł w system), dziś ściągnołem driver clener'a i sterowniki do tej karty, na początku wyczyściłem clenerem i później wziołom sie za instalowanie sterowników lecz przy 2 wersjach sterowników pojawia sie ten sam problem, pojawia sie coś takiego:

serverewm9.jpg

co mam z tym zrobic?


(Seba86mu) #2

Czy przed podłączeniem nowej karty graficznej usunąłeś porządnie (programem Driver Cleaner) sterowniki od poprzedniej karty ?

Jaki posiadasz system operacyjny ?

Pobierz i zainstaluj ATI CATALYST 5.8 (Win. 2000/XP) .

Przed instalacją powyższego sterownika, odinstaluj najpierw poprzedni (START -> Panel sterowania -> Dodaj/Usuń programy -> ATI DISPLAY DRIVERS /usuń/). Dodatkowo zrób to programem Driver Cleaner.

Po instalacji powyższego sterownika i ponownym uruchomieniu komputera, zainstaluj koniecznie najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c)


(JNJN) #3

Max do tej karty ster to Catalyst wersja 6.5 stosuj bez CCC - dobry i sprawdzony.


(system) #4

mam windowsa xp SP2 zainstalowałem "ATI CATALYST 5.8" i wszystko co Seba kazałeś

i nadal mi sie pojawia ten niebieski ekran podczas ładowania dokładnie ten moment:

windosmz3.jpg

może trochę pomogło ale nie jestem pewny czy dużo:P

najczęściej jest coś takiego ze musi sie ekran na chwilkę przyciąć i później będzie ok ale jak sie nie zatnie to sie zawiesi i pokaże niebieski ekran z białymi napisami


(Seba86mu) #5

Kipisz , jak masz możliwość, to zrób zdjęcie tego niebieskiego ekranu i wklej tutaj, bądź spisz z niego kod błędu STOP: (najlepiej nazwę pliku, którego ten błąd dotyczy - prawdopodobnie będzie on się znajdował pod kodem błędu, choć niekiedy w ogóle go nie ma).