Problem ze sterownikami skanera: drukarka Toshiba e-Studio 203S Win 10

Cześć,
Mam problem ze skanerem w urządzeniu wielofunkcyjnym Toshiba e-Studio 203S na Windows 10. Drukarka działa poprawnie, ale skaner nie jest wykrywany przez system.

Przeszukałem już internet i nigdzie nie mogę znaleźć sterowników do skanera, które byłyby kompatybilne z Windows 10.

Czy ktoś miał podobny problem i udało mu się znaleźć działające sterowniki lub jakiś sposób na uruchomienie skanera?

Z góry dziękuję za pomoc!

Zakładam, że oczywiście odwiedziłeś stronę ze sterownikami u producenta:
Ten sprzęt ma już swoje lata i nowszych sterowników już nie będzie. Jesteś pewny, że skaner jest sprawny? Lampa skanera się świeci podczas startu systemu? Urządzenie potrafi wykonać kopię samodzielnie bez komputera?

Jeśli tak i nadal skaner nie działa to masz 3 możliwości:

1. Kupić nowe urządzenie wielofunkcyjne (dość drogo)
  2. Kupić osobno skaner (dużo taniej)
  3. Wypróbować (a potem może kupić) program VueScan - ceny w zależności od wersji w miarę przyzwoite - ten program działa również pod Linuxem, gdzie Xsane nie widzi u mnie skanera.

P.S. 4 możliwość to zainstalować na jakimś starym komputerze Windowsa XP albo 7 i wtedy sterowniki będą działać.

A te stery próbowałeś? https://toshiba-e-studio203s-series-mfp-driver.software.informer.com/download/