Mam problem, otóż nie mogę zainstalować sterownika. Podczas próby zainstalowania wywala błąd
błąd
Co mam zrobić aby zainstalować sterownik?
Windows 10 x64
monitor LG 24GM79G
podłączony przez DP
A po co ci ten sterownik - koniecznie z Windows chesz konfigurować parametry by nie klikać po monitorze?
Sam się zastanawiam po co go instalować. Ale skoro producent dał płytę to nie na darmo.
Czyli mówisz że nie potrzebuje tego sterownika tak? Do czego on w ogóle jest?
Poprzełączać kable może - najwygodniej chyba będzie przy wyjściu karty graficznej (zamiast przy wejściach do monitorów) o ile nie masz ich napiętych na maksa, że nie przepniesz.
Problem jak będziesz chciał codziennie zmieniać - wtedy trzeba by ogarnąć oprogramowanie do tego (chyba, że lubisz dodatkowy codzienny wysiłek).
Już sobie poradziłem - nie wiem czemu ale pomogło: wyjmij kabel, włóż z powrotem i działa.
sterownik to plik info o monitorze nic więcej (ew w starszych systemach dało się ustawić dzięki temu wyższe odświeżanie), co do ustawienia 1 czy 2 to identyfikacja kabla w sumie - główny oznaczasz i tak wg opcji ustaw ten wyświetlacz jako główny.
(a jak złapiesz za monitor 1 albo 2 to i tak możesz je dowolnie przekładać w kolejności który ma być po której stronie ew który wyżej który niżej)