Problem ze stroną- dziwny błąd. Nie wiem o co chodzi


(system) #1

Witam!

Mam następujący problem z moja stroną www- kiedy wpisuję jej adres w przeglądarce, to wyskakuje mi komunikat: "Parse error: syntax error, unexpected '<', expecting T_STRING or T_VARIABLE or '{' or '$' in /home/chris1987/domains/newsmoto.pl/public_html/templates/ja_purity/index.php on line 99"

Moje pytanie jest oczywiste- O co kaman???

Proszę o pomoc i w miarę jasne wytłumaczenie jak rozwiązać ten problem...:cry:

Aha, adres stronki to http://www.newsmoto.pl


(Wiktor 1996 96) #2

Masz coś namieszane w ja_purity/index.php linia 99


(Agatonster) #3

Chris211 ,

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Mariuszs) #4

Wystarczy podmień plik index.php z szablonu ja_purity. Plik ten jest łatwo dostępny w paczce instalacyjnej Joomla. Podmiana nie spowoduje żadnych zmian na stronie.


(system) #5

Próbowałem to podmienić i nic:( Nie za bardzo jestem w tym kumaty...

Jest ktoś kto by mi pomógł/ew. zrobiłby to za mnie???

Będę wdzięczny...


(Uzi123) #6

to pokaż co jest w tym pliku index.php, bo tak to możemy sobie pogdybać. zapewne gdzieś brakuje jakiegoś nawiasu czy czegoś w tym stylu. Swoją drogą sprawdź najpierw czy wszystkie nawiasy są podomykane.

p.s.

W języku polskim nie ma słowa "kaman" (nie wygląda to nawet na fonetycznie zapisane słowo angielskie). Na drugi napisz poprawnie po polsku tytuł i treść swojej wypowiedzi.


(Mariuszs) #7

Prawdopodobnie uszkodzenie funkcji odp. za zmianę rozmiaru czcionki. Najprostsze i najlepsze rozwiązanie to podmiana całego szablonu.


(system) #8

Czyli co mam zrobić?

Wgrać wszystko jeszcze raz od nowa?? :cry:

Aha, wklejam też odnośnik do pliku index.php- http://wklej.org/id/104350/


(Mariuszs) #9

getParam(JA_TOOL_FONT);?> <?php echo $tmpTools->browser();?>" >


(system) #10

Hmm... Wkleiłem to co mi napisałeś... I sam zobacz- teraz dla odmiany jest błąd w linii 82...:(((

:cry:


(Mariuszs) #11

Zamień cały index.php szablonu na oryginalny tak jak pisałem kilka postów wcześniej i nie wklejaj skryptów gdzie popadnie. Cały kod jest przestrzelony dziwnymi skryptami, kilka razy występuje tag


(system) #12

Ok. Chyba jeszcze raz wkleję ten plik. Tylko nie wiem za bardzo skąd go ściągnąć...:frowning: Może jakiś adres www?:wink:

Będę wdzięczny...


(Mariuszs) #13

http://www.joomla.org . To standardowy szablon dostępny w każdej paczce instalacyjnej Joomla.


(system) #14

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/chris1987/domains/newsmoto.pl/public_html/modules/mod_mainmenu/tmpl/default.php on line 82

Teraz jest coś takiego... Już sam nie wiem co to może bć...:frowning:

Wstawiłem ten szablon jeszcze raz. I pojawił się ten komunikat...


(Mariuszs) #15

Wygląda na to, że modyfikowałeś moduł menu. Pozostaje tylko podmiana.