Problem ze stroną www - webmajster


(ws) #1

Zrobiłem stronę na republice za pomocą webmajstera. Przy pomocy przycisku publikuj zamieściłem tą stronę w internecie, ale...

kiedy wpisuję adres strony: http://republika.pl/opel_astra1999/ to wyświetla się komunikat że autor nie zrobił jeszcze strony, gdy dopisze do tego index.html http://republika.pl/opel_astra1999/index.html to wyświetla się moje strona ale bez żadnego obrazka. W przypadku tej strony obrazki są najważniejsze więc mam problem. Proszę pilnie o pomoc. Co muszę zrobić? Pozdrawiam


(pysiu) #2

strona się wyświetla ale cos ze zdjeciami jest nie tak


(ws) #3

Wiem właśnie o tym piszę. Zdjęcia są na serwerze bo ściągały się chyba ze 20 minut


(Damian) #4

Nie pamiętam dokładnie co trzeba było ustawić,ale w oknie publikacji powinieneś mieć okienka do zaptaszkowania. Więc ptaszkujesz wszystkie,aby wysyłał na serwer całą zawartość strony.


(ws) #5

Zgadza się są okienka: Tylko zmiana; Z zasobami; Witryny; Z kontrolą odnośników

Wszystkie zaptaszkowałem i na bieżąco był wyświetlany log że po kolei strona x została poprawnie załadowana (czy jakoś tak) i to samo dla każdej strony było a na końcu komunikat że publikacja zakończona powodzeniem.

Ale efekt jest taki że nie ma żadnych obrazków


(Mcel) #6

Witam. Jestem nowy na foum. Ja mam dokładnie taki sam problem. Daje "grafika" wybieram z mojego kompa obraz i... nic


(Lisek) #7

Jak masz tak podane ścieżki do obrazków:


(Mcel) #8

Zagłębiam się w lekturę... ale nie wiem czy mi sie uda wstawic obraz... :frowning:


(Wojdano) #9

Utwórz na serwerze np katalog grafika

następnie zamień każde

img src="file:/C:/PROGRA~1/Onet/WEBMAJ~1/gilbert_zielony/images/

na

img src="/grafika/

Resztę pozostawiaj niezmienioną. Sugeruję metodę znajdź i zamień jeśli takowa będzie możliwa w Twoim programie.