PROBLEM ze stronami i grami online

mam taki problem ze niechca mi dzialac niektore gry internetowe i strony a no najdziwniejszcze u mojego bbrata dzialaja a on ma siec zemna ze tak jakbym ja mial neta od niego on by byl moja baza :slight_smile: i niewiem czy to moze byc przez to ze u niego w ustawieniach sieci czy gdzies w portach ma cos poblokowane?

sry za litery no laem mam angielskiego windowaa i niemam polskich znakow

Może firewall blokuje połączenie ?? jakiego masz firewalla ?

firewall nie blokuje bo wylaczalem i wlaczalem wire walla i nic tez wylaczalem i wlaczalem avast i nic dalej to samo

ja miałem tak samo i okazało sie że to wina firewalla . spróbuj skonfigurować http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=34 … Windows+XP obejżyj może cos pomoże a jak nie do zadzwoń do usługodawcy

Przez cały wczorajszy dzień nie mogłem wejść na forum, dzisiaj było to samo. Parę stronek nie wchodziło. Zmieniłem adresy DNS na otwarte i jak widać śmiga. Spróbuj tych:

208.67.222.222

208.67.220.220

tipplerek , zatytułuj konkretnie temat do tego normalnymi literami i popraw wiadomość, na Forum używamy polskich znaków w pisowni. Inaczej temat poleci do Śmietnika i otrzymasz ostrzeżenie. Używasz opcji Edytuj

jak zmieni te adresy dns?