Mam internet z orange na 2 kompach przez router LINKSYS WAG200G i na stacjonarnym jest wszystko dobrze a na lapku (ASUS M51SE-AP105) mam problem bo nie chodzą mi wszystkie stronki np. nie mogę się zalogować na dobreprogramy czy na onet`cie nie pokazują mi się obrazki ale reklamy są. Podłączyłem neta przez modem i jest wszystko dobrze. Router też jest dobry bo na innym jest tak samo. I mam pytanie czego to jest wina? Czy to jest wina wi-fi?
Jeżeli pewne strony nie chodzą to spróbuj ustawić na komputerze DNSy na OpenDNS:
208.67.222.222
208.67.220.220
Co do reszty, próbowałeś resetować ustawienia routera? Jak się zachowuje laptop, jak podłączysz go przez kabel?
Zmiana na OpenDNS nic nie dała. Przez kabel dzieje się tak samo. Aha no i restart też nic nie dał. No i tak Linksysa już nie mam bo się spalił chyba i działo się na początku podobnie jak teraz mam na Belkin
nie
Wyłącz firewall i sprawdź czy coś to daje. Jak wygląda sytuacja w innych przeglądarkach?
W menu Start -> Uruchom->wpisz cmd
Po uruchomieniu nowego okna, wpisz: ipconfig /flushdns
Jednak była wina Mozilli Nie wiem dlaczego ale w IE 7 działo mi się tak samo ale usunąłem FF i od nowa zainstalowałem i pomogło
Dzięki za pomoc