Problem ze stylem CSS i pozycjonowaniem menu

Witam. O swojej stronie internetowej pisałem już na tym forum, ostatecznie nie mogąc znaleźć rozwiązania problemu postanowiłem zmienić cały szablon strony i zmieniłem go. Chodzi o stronę http://www.gokksiazki.republika.pl . Pojawił sie jednak kolejny problem, z którym nijak potrafię sobie poradzić a właściwie to nie potrafię gdyż nie wiem gdzie jest błąd, podejrzewam tylko, że jest on w stylu css więc ten styl załączam poniżej. Generalnie błąd polega na tym, że strona działa świetnie pod przeglądarkami Opera, Chrome, Firefox jednak pod Internet Explorerem trochę sie hm… rozlatuje, zresztą zobaczcie sami. Menu przesuwa sie w prawą stronę a stopka w lewą zamiast być cały czas wyśrodkowane jak to sie dzieje pod innymi przeglądarkami. Mam nadzieję, że pomożecie rozwiązać mi ten problem, gdyż na chwilę obecną przygotowuję stronę internetową pedagogicznej konferencji studenckiej i chciałbym ją przygotować na tym samym szablonie gdyż po prostu bardzo odpowiada mi taki układ jaki zastosowany jest w tym szablonie.

Poniżej załączam link do stylu css

http://wyslijto.pl/plik/3z3qu4h3tl

Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc.

Dodane 13.04.2010 (Wt) 16:31

Dodam może jeszcze, że błąd występuje tylko i wyłącznie jak strona jest na serwerze, gdy uruchamiana jest z dysku, wszystko działa tak jak powinno.

IE ma specyficzne problemy z margin: 0 auto

Dokładnie tak myślałem, że tylko na serwerze jest problem.

Chodzi o skrypty dorzucane przez onet u samej góry kodu.

deklaracja powinna być u góry by środkowanie działało.

Spróbuj wyświetlić źródło strony w przeglądarce (dowolnej) i skopiować skrypty we właściwe miejsce w kodzie (tzn. w

) i taki plik wgrać na serwer

i miej nadzieję, że onet nie dołącza ich bezmyślnie do każdej strony (nawet z już wstawionymi ich skryptami), bo inaczej jedynym sposobem będzie zmiana hostingu

Czyli rozumiem, że tak będzie się działo tylko na serwerach onetu?

Tak podejrzewam, że jeśli na innym hostingu nie będzie podobnej sytuacji ze skryptami to zadziała tak jak lokalnie, ale sprawdzisz to tylko w praktyce.

Dzięki bardzo :wink: niedługo planujemy przenieść stronę na hosting neostrady :slight_smile: może będzie lepiej :slight_smile:

Pozdrawiam

A.N :slight_smile:

Dodane 19.04.2010 (Pn) 13:09

Strona została przeniesiona i wszystko działa tak jak powinno :slight_smile: jeszcze raz wielkie dzięki :slight_smile: