Problem ze zgraniem partycji Recovery na DVD

Mam takie pytanie: posiadam laptopa Acer Aspire 3693WLMi i chciałem zgrać sobie na płytę partycję Recovery z fabryczną wersją systemu (Windows Vista) za pomocą dołączonego do laptopa narzędzia eRecovery Menagement. Za każdym razem wyświetla się jednak błąd uniemożliwiający dokończenie procesu, w związku z czym muszę skorzystać z innego oprogramowania. Czy jak zrobię obraz partycji Recovery na DVD programem Macrium Reflect Free, to otrzymam płytkę bootowalną, z której - w razie awarii systemu - będę mógł odpalić system? Ewentualnie jakim innym programem/w jaki inny sposób mógłbym to zrobić?

Z tego co mnie się wydaje to nie zrobisz bootowalnej płytki Recovery. Macrium możesz zrobić obraz całej partycji do pliku. Następnie tworzysz Rescue Media (CD/DVD/SD/itd) z Linuxem albo Windosem wg uznania.

Odpalasz kompa z owej przygotowanej płytki i wskazujesz gdzie program ma przywrócić wcześniej utworzony obraz. Tak więc będziesz mógł przywrócić partycję Recovery na jakąś konkretną partycję. Tak to przynajmniej wygląda przy wersji Free. Ogólnie program bardzo dobrze sprawdza się do buckupowania partycji systemowej.

Do czynności którą chcesz wykonać musisz raczej poszukać innego programu a tutaj niestety nie pomogę :confused: Myślę, że ktoś inny podsunie jakiś słuszny programik.