Problem ze zintegrowaną kartą dźwiękową


(Gohan263) #1

Otóż, mam ZINTEGROWANĄ płytę główną P5VD2 MX, odkąd zrobiłem formata, nie mam dźwięku, obojętnie na jakim wejściu, instalowałem sterowniki z płyty która miałem razem z komputerem, i kiedyś działało a teraz nie działa, a przed formatem wogóle nie miałem sterowników i był dźwięk, słychać czasami jakieś szumy, a ostatnio zaraz po włączeniu włączyłem jakieś mp3 i był dźwięk z szumem i potem tylko szum, w menadżerze urządzeń nie mam wykrzykników, a kartę mi normalnie wyszukuje, z góry dzięki wielkie za odpowiedzi ;D


(Michal Kolatek) #2

System jaki masz, jaki ma SP?

Wgrywałeś na początku ster do chipsetu?

Do dźwiękówki nowszy niż na płycie jest ster na str producenta

http://support.asus.com/download/downlo ... l=P5VD2-MX


(Gohan263) #3

xp sp 2


(Michal Kolatek) #4

A to było robione? Jak nie to skasuj obecny ster, wgraj sterownik do chipsetu, restart kompa, wgraj ster do audio ze strony asusa. Nie pomoże robił bym od nowa format tylko na nowym XP z SP3 chociaż ta karta nie wymaga SP3 do działania, i po formacie pierwsze co instalujesz to stery via


(Gohan263) #5

ehh i nic, dalej tylko szumy i to raz na jakiś czas, a holera, aż żal mi robić formata bo masz wszystko uporządkowane a tydzień temu robiłem formata...


(Chojinka) #6

format i stery:

chipset jako pierwszy!!!i restart kompa!

sp3! restart

i dopiero dzwięk

jak to zrobisz i nie bedzie działać to daj znać


(Gohan263) #7

i nic dalej tylko szumy, a aza pierwszym razem z szumami była muzyka a potem tylko szumy...