Problem ze zmianą nazwy folderu

Witam serdecznie, mam problem na komputerze, nie mogę zmienić nazwy folderu, próbowałem
sfc /scannow oraz DISM, ale nic nie pomogło, zarzucam fotki jak to wygląda.
1
2

Gdzie on się znajduje? a odświżyłeś folder, może go już tam nie ma.

Problem jest w tym że jak chce stworzyć każdy nowy folder i zmienić nazwę to się tak dzieje.

Odpowiedz na pytanie Stensa bo jest istotne… M.in dlatego że jeśli folder nadrzędny (lub którykolwiek jeszcze wyżej) ma w nazwie niedozwolone znaki (np. FATopodobne i NTFS teoretycznie nie mogą mieć np. \, : itp) to Explorer protestuje przy próbie usunięcia/zmiany nazwy. Być może to nie twój przypadek, ale warto sprawdzić.

Każdy nowy, ale gdzie konkretnie? Może to jakiś problem związany z uprawnieniami do plików/folderów? Najbardziej prawdopodobne.

Gdziekolwiek próbuje stworzyć folder i zmienić nazwę to wyskakują takie komunikaty, mogę jedynie zmienić np przez 7-zip.

No to niezły Mumbaj.

Sprawdziłeś uprawnienia, dziedziczenie użytkownika do „dysku / katalogu / Podkatalogów”.
Nieraz WIN potrafi tam namieszać.

Sprawdzałem, wszystko jest dobrze, stworzyłem nowego użytkownika admin i również to samo.

Przejmij dysk "Na własność’ właściwości zabezpieczenia zaawansowane właściciel zmień na siebie.