Problem ze znalezieniem stererowników do laptopa


(Radekvb) #1

Witam, jestem świeżo po formacie laptopa Asus x73s.

Które stereowniki mam zainstalować z tej storny? http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=X73SV&p=3&s=164 I za co one w ogóle odpowiadaja?

Moja grafika to  nvidia 540M, znajdziecie sterownik? Bo już sie gubie w tym.

Co jeszcze mam zainstalować?

Proszę o pomoc. :wink:


#2

 

radekvb, proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie, używając opcji EDYTUJ , później Użyj pełnego edytora , popraw tytuł tematu, tak aby mówił konkretnie o problemie. W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika.


(JNJN) #3

Ustawiasz sobie system 7 64 i:

  • pobierasz sterownik z folderu chipset instalujesz i restart lapa

  • to samo i wchodzisz do folderu VGA i pobierasz ster nvidia i instalujesz i masz.


(Radekvb) #4

Które to do karty sieciowej ?


(JNJN) #5

 

Folder LAN, to ta karta na kabel sieciowy.


(Radekvb) #6

Zainstalowałem i nie działa, ani wifi ani przez kabel..


(JNJN) #7

Daj scren z menadżera urządzeń z rozwiniętą gałęzią kart sieciowych.

 

 

A konkretnie co nie działa?

 

Kabel sieciowy podłączaj na wyłączonym laptopie i start.


(Radekvb) #8

A, nie wiedziałem że z wyłączonym. Działa :slight_smile: Dzięki! Jak już mam neta to sobie poradze. Pozdrawiam!


(_tommy_) #9

Jak nie działa wifi? 

 

Sterowniki są dostępne. Zainstalowałeś? 

 

A to widziałeś?

160v90y.jpg


(JNJN) #10

 

Jeszcze trzeba wiedzieć, który wybrać?


(Radekvb) #11

A wifi nie działa... I wgl jak coś z tamtych chcę zainstalować to wyskakuje takie coś:

A to screen z menadżera.


(_tommy_) #12

 

Spóbowałbym 1 sterownik. Zaszkodzić nie zaszkodzi ale sprawdzić można.


(Radekvb) #13

Ale nie się nic zainstalować :confused:


(falcon89) #14

W Menadżerze urządzeń kliknij prawym na urządzenia z żółtymi wykrzyknikami, Właściwości, Szczegóły i podaj Identyfikatory sprzętu (kliknij prawym, Kopiuj i wklej na forum).

 

Masz dwie karty graficzne (Intela i Nvidii).

 

 

EDIT

Odinstaluj Akamai NetSession Interface


(Radekvb) #15

Format nic nie dał...


(falcon89) #16

Zainstaluj

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Drivers/Chipset/Intel/Chipset_Intel_WIN7_32_64_z9201015.zip

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Drivers/VGA/Intel/VGA_Intel_HD_Graphics_Win7_64_Z815102462.zip

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Drivers/VGA/VGA_nVidia_N11X_N12X_R260_Win7_64_Z817126686.zip

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Drivers/LAN/LAN_Athros_AR8151_Win7_32_Win7_64_Z10035.zip

 

 

Pobierz http://sendfile.pl/157675/win7-10.0.0.270-whql.zip i wypakuj.

W menadżerze urządzeń kliknij prawym na Kontroler sieci, Aktualizuj oprogramowanie sterownika..., wybierz Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika, następnie wskaż folder z wypakowanym sterownikiem i kliknij Dalej, uruchom ponownie laptopa.


(Radekvb) #17

Dzieki! Działa wszystko !:slight_smile:


(Radekvb) #18

Ale wifi nie działa. Wgl nie widzi tego folderu (nie znajduje).

edit

A tak to wszystko działa.