Problem ze znikającymi teksturami w GTA IV


(system) #1

Witam. Mój problem polega na tym, że w niektórych miejscach w GTA IV znikają mi niektóre tekstury i widać tylko meble, a ścian i podłogi nie. Tekstury dotychczas znikły mi w dwóch miejscach: W misji gdzie muszę zabić Vlada i w napadzie na bank. Oto screeny:

Chciałem dodać, że przed formatowaniem komputera ten błąd mi się nie pojawiał.

Mam najnowszego patcha i stery do GF specjalnie pod GTA IV.

Mój sprzęt to:

AMD Athlon 64 X2 5000+ 2,6 ghz

2 GB Ram

GeForce 8500 gt 512 mb

Windows XP service pack 3

Jeśli wiecie jak mi pomóc to napiszcie. Z góry dzięki.


(Wiktor 1996 96) #2

Karta graficzna jest za słaba do GTA IV.


(system) #3

Nie takiej odpowiedzi się spodziewałem :D. Napisałem zresztą, że wcześniej wszystko było ok.


(Thunderbolt) #4

Wg. moich informacji jest to błąd występujący przy używaniu cracka i/lub kiedy karta się grzeję lub jest za słaba. Druga opcja jest więc (mam nadzieje) bardziej prawdopodobna.


(system) #5

Grę mam oryginalną, a z tą kartą to może być prawda, ale skoro w całej reszcie gry nic mi się nie dzieje (np, jak jeżdżę sobie autem po mieście), a chyba wtedy jest więcej szczegółów to czemu akurat w tych misjach mi się to robi? ;/


(adam749) #6

Hahaha jak ja kocham takie wypowiedzi....... Co by było bez dzieci neo....

Co do tematu to przeinstaluj grę i jak dalej będzie to samo to przeinstaluj/zainstaluj najnowsze stery od grafy.

EDIT: Bym by zapomniał. W sieci są dostępne patche aktualizujące grę ,wiec może one jeszcze pomogą.

Jeżeli to by była prawda to są jeszcze sposoby by obniżyć wymagania gry, ale niestety tracąc na jakości :frowning: .


(suchmen) #7

Tekstury mogą się nie wczytywać do końca z powodu zbytniego obciążenia karty-gra jest zbyt wymagająca dla Twojej karty


(Lukaszptak) #8

A ja odpowiem z doświadczenia, bo jak widzę, to mało kto tutaj udzielił jakkolwiek pomocnej rady - gdy ja miałem problem, to odpowiedź znalazłem w biurze obsługi klienta CENEGA. A więc kartę masz wystarczającą - sam powiedziałeś, że było przed formatem ok. Napisałeś właśnie bardzo ważną rzecz... Formatowałeś dysk. Ale zapomniałeś zapewne o aktualizacji sterowników do karty graficznej - zainstalowałeś pewnie te z płyty dostarczonej z kartą graficzną. Zaktualizuj je ze strony nVidia i będzie ok :wink:


(system) #9

Napisałem, że mam stery specjalnie zrobione pod gta 4 (180.84)


(adam749) #10

Ale są już nowsze 191.07 i może coś w nich poprawiono odnoście GTAIV.


(system) #11

Miałem najnowsze stery i też to było, to sobie pomyślałem, że ściągnę te robione pod GTA, ale i to nie pomogło.


(Hindol) #12

nie ma czegoś takiego jak "stery specjalnie zrobione pod gta 4 (180.84)"

te sterowniki po prostu uwzględniły tą grę przy optymalizacji, SLI itp.

każde sterowniki o wyższym numerku też to mają, zainstaluj najnowsze


(system) #13

To znaczy nie specjalnie pod GTA tylko rekomendowane dla graczy GTA ;p. A sterowniki miałem najnowsze i to samo było.

-- Dodane 22.10.2009 (Cz) 17:32 --

okej problem zniknął. Wystarczyło zmienić częstotliwość odświeżania xD