Problem

Witam, rano wyskoczył mi blue screen na którym było napisane że wykryto jakiś błąd i komputer musi zostać zresetowany. Pod spodem wyświetlił się taki komunikat “whea uncorrectable error” poczym komputer się wyłączył. Próbując włączyć go ponownie, wszystko niby działa, wiatraki wszystkie chodzą normalnie jakby się uruchamiał, lecz na monitorze nic nie wyskakuje. Nie jest to wina karty graficznej, ramu ani dysku bo wszystko sprawdziłem na drugim kompie, monitor także odpada. Mam dwa typy, zasilacz albo płyta główna. Dziwne jest też to, że jak podłączam klawiaturę to żadna dioda się nie świeci, natomiast myszka się świeci normlanie. Jakieś typy co mogło się stać?!

Twój post wygląda jak krypto reklama.
Post powinien posiadać tytuł mówiący minimum o problemie.

Przepnij na chwilę zasilacz z 2 kompa do płyty… w żadnym wypadku wątpliwy zasilacz do sprawnego pc. :wink: Jak nie wstanie, to faktycznie wyglada na płytę. Nie wspomniałes o procku, sprawdziłeś piny itp?
Jak nie wstanie na nowym zasilaczu, to rozłórz na stole na części pierwsze, wyczyść alkoholem (piwo odpada :wink: )wszystkie styki i złóż…