Problemy obrazu w A84J

Przychodzę kolejny raz z problemami A84J. Chciałbym się podzielić filmami, które przedstawiają błędy obrazu mojego telewizora. Mam ten telewizor od kilku miesięcy i borykam się z błędami obrazu np. błędy ruchu, pikseloza przy szczegółowych treściach np trawa. Najwięcej problemów jest w telewizji kablowej… Występują dziwne przeskakiwania pikseli, pulsacje. Myślę że najwięcej problemów jest z ruchem. Problemem jest także zacinający się system. Myślę że najlepiej obrazują to moje filmy poniżej. Oddać TV na gwarancję czy można to naprawić? Załączony mecz był w jakości 4k YouTube. Błędy obrazu występujące w tym filmie występują także w niektórych podobnych treściach. W załączniku filmy do pobrania jeśli ktoś chciałby pomóc. Darmowy hosting plików - wrzucaj i dziel się plikami za darmo | filmy.zip

Wygląda to na problem ze źródłem. Mówisz, że najwięcej tego występuje w telewizji kablowej… Aby wyeliminować kłopot z matrycą TV, nagraj fragment filmu / czegoś innego przy pomocy funkcji nagrywania tego TV na pendrive’a i podłącz go do komputera. Sprawdź, jak jest na komputerze. Jeśli tam jest git, to TV na gwarancję. Jeśli jest tak samo, to kłopot z kablówką (sygnałem) lub tunerem do tej telewizji. Pozostaje wtedy podpiąć tuner do innego telewizora i sprawdzić.

Dodatkowo sprawdziłbym, czy nie masz włączonych jakichś ulepszaczy i upiększaczy obrazu.

Dzięki za wskazówki co do zweryfikowania matrycy. Co do polepszaczy obrazu mam włączone usuwanie szumów. W trybie telewizyjnym redukcja szumów bardzo się przydaje bo pozwala je dobrze usunąć. Jeśli chodzi o treści poza telewizją kablową wszystkie polepszacze są wyłączone. Odezwę się po sposobie z nagraniem obrazu.