Jesli defragmentuje sie w 5 sek tzn ze juz jest zdefragmentowany (no chyba ze z wykresu wynika cos innego).
Takich operacji nie powinno sie robic na istniejacych juz plikach a co dopiero calym systemie. Proponuje ci zrobic format (pelny) tej partycji i na nowo zainstalowac system.
Ja uzywam NTFS na wszystkich kompach i nie mam zadnych problemow, ba, nigdy bym juz na FAT nie wrocil (lepsze bezpieczenstwo danych).
jeżeli sie konwertuje system plików z fat32 na ntfs to niestety jest powolniejszy odczyt i zapis danych na tej partycji na której było wykonane konwertowanie. Gdy się zrobi format i sformatuje się partycje odrazu na ntfs to nie ma problemu żadnego i odczyt i zapis danych jest normalny.
ja miałem podobnie, przekonwertowałem fat32 na ntfs, troszke operacje dyskowe były wolniejsze, ale zrobiłem formata całego dysku i wtedy system plików ustawiłem na ntfs i działało normalnie. Narazie nie ma co robić formata, może jakis inny użytkownik forum ma ciekawsza i lepszą porade. :mrgreen:
Wyłącza się tak. Mój Komputer - prawoklik na dysku - Właściwości - na dole okienka zdejmij zaznaczenie przy “Zezwalaj na ideksowanie tego dysku …”. Powtórzyć dla wszystkich partycji.