Problemy po ostatniej dużej aktualizacji

Witam. Jak każdy z Was wie kilka dni temu była kolejna duża aktualizacja resetująca lub usuwająca sterowniki i drivery… No i tu mam do Was prośbę o pomoc. Tym razem laptop nie czyta mi myszki bezprzewodowej Logitech, podejrzewam zniknięcie USB Drivera. Nie mogę znaleźć tego drivera w necie, Driver Booster też nie pomaga. Już nie wiem co robić. :frowning: Pomocy

Spróbuj odinstalować sterownik, zresetuj system i podłącz myszkę ponownie. System sam sobie zainstaluje odpowiedni. DriverBooster może najwyżej coś namieszać wciskając swoje niewiadome sterowniki.

Chodzi o sterowniki z kategorii “Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej” czy “Myszy i inne urządzenia wskazujące”? Bo w tych myszkach mam “Mysz zgodna z HID” i “ELAN I2C Filter Driver”?

Myszki odinstaluj i restart.

Tak gdzie są niby faxy i inne urządzenia nie było żadnych myszek… odinstalowałem z menedżera urządzeń cokolwiek związane z myszką, zrobiłem restart i znów system nie widzi że włożyłem ten dzyndzelek USB od myszki.

Dobra, poradziłem sobie z problemem… Usunąłem sterowniki wszystko co związane z USB, zrestartowałem lapka, włożyłem te gówno od myszki po USB i wykryło jako urządzenie USB w ogóle nie związane z myszką, ale działa. Co ciekawe, aktualizacja Windowsa pousuwała mi sterownik Realtek USB i pewnie przez to mi myszki nie wykrywało.

1 polubienie

jak korzystasz z Drive Boostera to przeczyść sobie kompa po wykorzystaniu adwcleaner_7.2.4.0.
na prawdę warto