Problemy systemowe z grą online

Wtam

Nie umieszczam tematu w Gry PC bo tam chyba innego kalibru użytkownicy, nie umieszczam w Win 7 ale gra pracująca pod systemem PC to też program więc tu.

Dla mnie gra to marnotrawstwo czasu i, jak zauważyłem okazyjnie rzucany na fora w tematy problemów z grami przy okazji innych poszukiwań rozwiązań problemów, niekończąca się udręka dla użytkownika przynajmniej jeśli chodzi o gry online.

Usiłuję pomóc młodemu adeptowi który traci zmysły z własnej bezsilności.

Mimo że w grze jest online inni widzą go ofline . Mimo że inni są online ( co sprawdzał innymi drogami ) on widzi ich ofline. Brak czatu i innych funkcji komunikacyjnych. Ponoć problem z firewalem ( jedynie windowsowy ) i dostępem do portów UDP ale ponoć ustawił wszystko w firewalu dla pełnego dostępu do i z portów UDP o wskazanych w pomocy do gry numerach portów.

Win 7 home premium 64 bit - może to ( 64 ) stanowi problem?
Dokładne informacje o programie ( grze PC ) i inne jak dośle mailem ale narazie sonduje czy byli by chętni a przede wszystkim zdolni do pomocy w takiej materii na tym forum.

Pozdrwam

Nie lepiej po prostu napisac do odpowiedniego supportu? Wiadomo czasami maja gdzies twoj problem z gra i koniec koncow niczego sie nie dowiesz ale jednak nie jest tak w kazdym przypadku wiec mozna sprobowac

Witaj @Karolczka
Napisz o jaką grę chodzi?
Pochodzi z pewnego źródła?
Czy tylko z Tą grą jest problem przy graniu Online?

Urzekł bym Cie swoją historią z 1996 ale pewnie nie było Ciebie wtedy na świecie. Właściciel firmy chyba w okresie utraty zmysłów lub też w jakimś pijanym widzie zakupił ofice-a i Corel-a w pełnych wersjach wraz nielimitowanym pełnym wsparciem serwisowym…
Uzyskane wsparcie = 0 - konsultanci posiadali wiedzę w procencie = 32% w stosunku do wiedzy posiadanej przez pracowników firmy w której pracowałem jesli chodzi o MsOffice i 5% Corel. Pamiętam sztuczki i chwyty służące uniknięciu odpowiedzialności = dzwonienie ze znanego numeru i podanie kodu licencji skutkowało informacją że taki pracownik został zwoniony i przekierowaniem do nowego = sprawa od początku.
Dzwonienie z numeru innego naiwniaka który wykupił pełny pakiet i podanie jago licencji dawało efekt = pracownik okazywał się być aktywnym ( nie zwolnionym ) pełnoprawnym pracownikiem ale nadal bez jakiejkolwiek rozsądnej wiedzy w temacie - olewał sprawę.

Jeśli nie zorientowałeś się jeszcze jak dostawcy oprogramowania ( licencja - “producent/dostawca nie ponosi odpowiedzialności …” ) robią z Ciebie idiotę, mięso armatnie, ubezwłasnionolnego niewolnika … to usiądź i pomyśl.

No jakoś uwolniło mnie od cenzury i wyczekiwania na możliwość dodania kolejnej odpowiedzi co jestem winien iJuliusz+owi i co niniejszym czynię

Sorry padłem kolejny raz ofiarą efektów powej liblaryzacji wszelkiego ( = zero regół, rzetelności i odpowiedzalności ). Potrzebujący nie wie czego potrzebuje. Generalnie wygląda że to nie gra online tylko internetowa gra grana przez przeglądarkę, a może nie? Generalnie bo formułowane pytania drogą mailową do zainteresowanego bez odpowiedzi poza linkiem na stronę gry https://www.warframe.com
Ale tam czeski film HGW czy trzeba to instalować czy nie, jakie ma wymagania systemowe ( czy 64bit ok ) czy podstawowa ma wszystkie opcje i co to jest premium i dlaczego premium?
Jakby mógł mnie ktoś ponauczać tej logiki i przeprowadzić przez rozumienie no chyba że jak na fuckzbuku i jego “linii czasu” którą czeba żeby nie powiedzieć trza mozolnie przewijać żeby dotrzeć do histori ale skoczyć skrótem nie da rady. A może ja miałem złych konsultantów i nie wiem wszystkiego.

Tak na chłopski rozum jak mozolnie przewijać to wszystko co się przewinie przez ekran musi być ściągnięte czyli operatorom się opłaca ( transwer nabija złotówki ) niż kotś miałby jednym trafnym skokiem trafić gdzie trzeba omijając setki mbajtów po drodze i pozbawić ich profitów.
Jak ktoś ma jakie-ś poukładane informacje na temat gry lub facebooka to chętnie przyjmę, z góry dziękuję chociaż nie sądzę.