Od kilku dni forum strasznie muli, dziś czasem w ogóle się nie wczytuje, a jeśli już, to trzeba czekać po kilkanaście sekund na załadowanie strony.
Czasem działa w miarę ok, ale za kilka, kilkanaście minut znów jest źle.
Coraz częstszym widokiem jest
po kilkadziesiąt sekund.
Czasem wyświetla się komunikat o “ekstremalnym obciążeniu”, a czasem błąd 504:
Na zmianę z błędem 502, często przy wysyłaniu posta.
Kristov chciał discourse, a latka lecą i wciąż są atrakcje, najczęściej na weekendy.
Było nie było - siedzenia w dom od groma, a tu przykrości, - za grama stabilności.
Zaraza z tym discourse.
Już zmieniałem serwery dns, wyłączałem dodatki, nawrzucałem firefoxowi, a tu “czary”.
Kiedy zacznie się palenie na stosie?
@gtxxor
Forum jak forum, ale strona DP przy przeglądaniu ze smartfona (przeglądarka Kiwi) i zalogowaniu się wpada w ciągłe wczytywanie strony na nowo. Nawet jak przejdzie się do podstrony/artykułu to przekierowuje na stronę główną i ładuje się w pętli (w nieskończoność)
Po wylogowaniu jest normalnie. Obojętnie, czy bloker reklam wyłączony, czy włączony. Również jak włączy się widok Desktopowy - to samo się dzieje.
Od jakiegoś czasu tak jest.
[https://streamable.com/lj7bmp]
Zauważyłem ciekawą rzecz. Nie wiem, czy to przypadek, ale jeśli włączę świeżą przeglądarkę od razu na forum, to działa znośnie, ale wystarczy na chwilę wejść na stronę główną DP i forum dostaje szajby jak we wpisie otwierającym temat
Nie widzę tych hemoroidów, wpidow i niewidów, malwareidów.
Ja stale mam w procesach na forum i DP - obciążenie CPU “0”
Co robię* nie tak?
Chyba in urosło przez te inteligentne penisy, bo disconnect blokuje 91 elementów, a uBO 62 elementów;
Jak wejdziecie w zakładkę “Details” w link który poprzednio podałem (z badania forum.dobreprogramy.pl), to zobaczycie ile tego się ładuje tylko dla jednego wczytania strony. Masakra jakaś.