Problemy w działaniu forum

Od kilku dni forum strasznie muli, dziś czasem w ogóle się nie wczytuje, a jeśli już, to trzeba czekać po kilkanaście sekund na załadowanie strony.
Czasem działa w miarę ok, ale za kilka, kilkanaście minut znów jest źle.
Coraz częstszym widokiem jest

image image
po kilkadziesiąt sekund.

Czasem wyświetla się komunikat o “ekstremalnym obciążeniu”, a czasem błąd 504:
image

Na zmianę z błędem 502, często przy wysyłaniu posta.

502 Bad Gateway

@redakcja

3lajki

Było robione trochę czarów z infrastrukturą. W poniedziałek to zgłoszę.

2lajki

Kristov chciał discourse, a latka lecą i wciąż są atrakcje, najczęściej na weekendy.
Było nie było - siedzenia w dom od groma, a tu przykrości, - za grama stabilności.
Zaraza z tym discourse.
Już zmieniałem serwery dns, wyłączałem dodatki, nawrzucałem firefoxowi, a tu “czary”.
Kiedy zacznie się palenie na stosie?

@gtxxor
Forum jak forum, ale strona DP przy przeglądaniu ze smartfona (przeglądarka Kiwi) i zalogowaniu się wpada w ciągłe wczytywanie strony na nowo. Nawet jak przejdzie się do podstrony/artykułu to przekierowuje na stronę główną i ładuje się w pętli (w nieskończoność)
Po wylogowaniu jest normalnie. Obojętnie, czy bloker reklam wyłączony, czy włączony. Również jak włączy się widok Desktopowy - to samo się dzieje.
Od jakiegoś czasu tak jest.
[https://streamable.com/lj7bmp]

2lajki

Forum ogólnie działa wolno, ładuje całą masę skryptów i innych rzeczy z wp i nie tylko, jest tego sporo:

https://www.webpagetest.org/result/200426_GD_2bf3006aea59c7c4a0eb032b12efd4c3/

Jest 22:14, trochę to trwało i o dziwo jestem, a o ‏‎22:03:03 przy próbie wejścia na DP komunikat:The service is unavailable.

Krótko trwało i a kuku - nie ma i pewnie tak będzie długo jeszcze.

Zauważyłem ciekawą rzecz. Nie wiem, czy to przypadek, ale jeśli włączę świeżą przeglądarkę od razu na forum, to działa znośnie, ale wystarczy na chwilę wejść na stronę główną DP i forum dostaje szajby jak we wpisie otwierającym temat :smiley:

To prawda. Do tego długo działa cofanie się z tematów na główną forum.

WP implementuje kolejne nowe malware i kryptokoparki na DP. :joy::joy::joy:

Nie widzę tych hemoroidów, wpidow i niewidów, malwareidów.
Ja stale mam w procesach na forum i DP - obciążenie CPU “0”
Co robię* nie tak?
Chyba in urosło przez te inteligentne penisy, bo disconnect blokuje 91 elementów, a uBO 62 elementów;
Fota203

Ja też nie mam problemu bo też blokuję. Ale mówię generalnie. Są jakieś gemius, itp. i one są winne. :joy:

Jak wejdziecie w zakładkę “Details” w link który poprzednio podałem (z badania forum.dobreprogramy.pl), to zobaczycie ile tego się ładuje tylko dla jednego wczytania strony. Masakra jakaś.

Tu link bezpośredni:
https://www.webpagetest.org/result/200426_GD_2bf3006aea59c7c4a0eb032b12efd4c3/1/details/

Uczą dżesikę badania preferencji dla celów reklamowych w celu zarobienia dolca i forum z portalem dostają pi…dolca.
Dzisiaj to już szczytowanie :stuck_out_tongue_winking_eye:

Dzisiaj to już się nawet nie da dodawać postów momentami. Totalne gówno.

2lajki

1, 2, 3 próba dodania posta, momentalnie totalny speed

Jakoś działa

trzeba przygarnąć wątki z cd-action zanim padnie domena i najświeższe wątki.