Problemy z drukowaniem

Nie wiem czy to najlepszy dział, ale że problem dotyczy wszystkich programów uznałem, że raczej dotyczy to bardziej systemu operacyjnego niż poszczególnych aplikacji.

Problem jest następujący:

Gdy prubuje wydrukować cokolwiek z jakiegokolwiek programu (AcrobaReade, MS Office 2007 i itd) program nie wyświetla typowego okienka z wyborem drukarek i najlepszym przypadku nic się nie dziej, albo program zawisa. Ogólnie zawsze jest ten sam błąd:

Nazwa zdarzenia problemu:	AppHangXProcB1

Sprawdzałem: wszystkie aktualizacjie (z wyjątkiem IE8) są zainstalowane, dysk jest przeskanowany Avastem i darmową wersją Nortona i jest czysty, w okresie pomiędzy ostatnim poprawnym działaniem a pojawieniem się błędów nic specjalnego nie instalowałem i nie zmieniałem w systemie. W celu sprawdzenia odinstalowałem aktualizacjie z tego okresu nic nie pomogło. Co ciekawe problem dotyczy tylko jednego konta na komputerze (tego na którym zazwyczaj pracuje). Na drugim nie ma problemów.

A próbowałeś usunąć drukarkę z systemu i ponownie ją zainstalować?

Nie, nie próbowałem, ale na drugim koncie są te same drukarki i wszystko jest ok. Wolałbym nie ruszać wszystkich drukarek (na ślepo) bo mam ich w systemie ustawionych kilka naście (pracuje z laptopem w różnych miejscach przy różnych drukarkach). jak nie będzie wyboru to mogę tak zrobić, ale to raczej ostateczność. Już wolałbym założyć sobie kolejne konto i skopiować ustawienia niż usuwać drukarki. Może jakieś inne propozycje? W sumie chciałbym też wiedzieć co się stało, aby kolejny raz nie wygenerować sobie tego problemu.