Problemy z dzialaniem Asus EN7600GS Silent


(Yadmiral) #1

Kochane Ludzie!

Zmontowałem koleżance kompa z płytą główną WinFast K8M890M2MA i grafiką Asus EN7600GS Silent.

System XP SP2. Problemy są takie:

1). System pada z BSOD: problemy ze sterownikiem ndisp....

2). Monitor nagle gaśnie (nie ma żadnego ostrzeżenia), choć komputer działa nadal. Przed wygaszeniem ekranu pojawia się

wzmożona aktywność twardziela (skrobie, jak cholera!).

System był skanowany 3-ma niezłymi antywirami, stosowałem kilka wersji sterowników i Asusa i NVidii, zainstalowałem

i skonfigurowałem RivaTuner - i /cenzura/ to dało! !!

Czy ktoś może mi pomóc?!

(procek Athlon 64 X2; 2GB ramu Kingston 800 MHz; monitor CRT NEC MultiSync FE770)


(adam749) #2

Zainstalowałeś stery do mobo i do grafy?? Tu masz najnowsze stery GPU.

Oczywiście już sie nie pytam, czy po złożeniu kompa formatowałeś dysk i na nowo system stawiałeś??


(Yadmiral) #3

Są najnowsze stery do grafy (z tego właśnie adresu, który podałeś) i do matki. System był stawiany od początku, po pełnym formacie. Mam wrażenie, że Open GL jęczy raz ciszej, raz głośniej, ale widać, że mu źle... Testy (systemowe) OGL i DirX

nie mówią nic ciekawego...


(adam749) #4

2 wersje sterów naraz instalowałeś??

A i wyłącz wygaszacz ekranu PPM na pulpit > wygaszacz ekranu > brak > ok


(Yadmiral) #5

Nie dwie naraz, tylko odinstalowywałem i instalowałem na nowo (nie jestem aż takim lamerem). Wygaszaczy ekranu ani zarządzania energią (w desktopie) nie używam od urodzenia.


(adam749) #6

Mnie martwi ten ndisp. Spróbuj przeinstalować stery od grafy i od mobo. Zainstaluj jeszcze to i to


(Yadmiral) #7

Spróbuję i zamelduję się ponownie. Dzięki za rady!

No więc - Zrobiłem i Nic Się Nie Zmieniło...! Czyżby karta była fizycznie walnięta od początku? To doprowadzi moją kieszeń do rozpaczy! !!