Problemy z filmami WMV. - Brak głosu


(Franciszek1980) #1

Cześć. Zauważyłem ostatnio problem z fimlami, które mają rozszerzenie WMV. Gdy włączam taki film(przykładowo) programem który instaluje się z kodekami k-lite, wyskakuje taki log:

Media Type 0:

--------------------------

Audio: PCM 44100Hz stereo 1411Kbps


AM_MEDIA_TYPE: 

majortype: MEDIATYPE_Audio {73647561-0000-0010-8000-00AA00389B71}

subtype: MEDIASUBTYPE_PCM {00000001-0000-0010-8000-00AA00389B71}

formattype: FORMAT_WaveFormatEx {05589F81-C356-11CE-BF01-00AA0055595A}

bFixedSizeSamples: 1

bTemporalCompression: 0

lSampleSize: 4

cbFormat: 18


WAVEFORMATEX:

wFormatTag: 0x0001

nChannels: 2

nSamplesPerSec: 44100

nAvgBytesPerSec: 176400

nBlockAlign: 4

wBitsPerSample: 16

cbSize: 0 (extra bytes)


pbFormat:

0000: 01 00 02 00 44 ac 00 00 10 b1 02 00 04 00 10 00 ....D¬...±......

0010: 00 00 ..



Media Type 1:

--------------------------

Audio: PCM 44100Hz stereo 1411Kbps


AM_MEDIA_TYPE: 

majortype: MEDIATYPE_Audio {73647561-0000-0010-8000-00AA00389B71}

subtype: MEDIASUBTYPE_PCM {00000001-0000-0010-8000-00AA00389B71}

formattype: FORMAT_WaveFormatEx {05589F81-C356-11CE-BF01-00AA0055595A}

bFixedSizeSamples: 1

bTemporalCompression: 0

lSampleSize: 4

cbFormat: 18


WAVEFORMATEX:

wFormatTag: 0x0001

nChannels: 2

nSamplesPerSec: 44100

nAvgBytesPerSec: 176400

nBlockAlign: 4

wBitsPerSample: 16

cbSize: 0 (extra bytes)


pbFormat:

0000: 01 00 02 00 44 ac 00 00 10 b1 02 00 04 00 10 00 ....D¬...±......

0010: 00 00 ..

Film się włącza , ale nie ma głosu.

Problem tyczy się także gry - Rome: Total War. Gdy ją uruchamiam, nie włączają się filmy początkowe, tylko od razu pojawia się menu gry. Jest to uciążliwe, bo gdy np. w czasie gry włączy się jakiś filmik, to momentalnie wywala mne do windowsa.

Jeśli ktoś potrafi rozwiązać ten problem niech odpisze. Dziękuję.


(Monczkin) #2

Proszę nazwać temat konkretnie.


(PaPuX) #3

Zainstaluj Windows Media 9 Codecs